Den pakistanske Zahida genåbner på Frederiksberg Allé efter halvandet år i Westmarket. Restauranten genopstår som pop up shop i Kellerdirk.

“Det har været ligesom at arbejde et hemmeligt sted,” fortæller Shane Affridi, den ene af de to indehavere af restaurant Zahida, der har ligget i Westmarket siden det nu mennesketomme street food-markeds åbning i januar 2017.

“Heldigvis har vores kolleger været meget støttende og arrangeret events og så videre, men ledelsen har intet gjort,” siger Shane Affridi til weFRB.

Det er blevet til halvandet år som pakistansk madbod, men Zahida har ikke tænkt sig at gå ned med den synkende skude Westmarket, som trods sine 60 stadepladser efterhånden udelukkende huser tomme boder med nedrullede gitre.

Zahida Frederiksberg pakistansk mad
Foto: Zahida

Shane Affridi og hans bror, Bobby Affridi, vil nemlig give drømmen om den pakistanske restaurant med familieopskrifterne en chance til. Det gør de i restaurant Kellerdirk på Frederiksberg Allé, hvor Zahida genåbner som pop up shop nu på onsdag den 5. september.

“Zahida er vores første og eneste restaurant indtil videre, men vi kommer til at få mange flere. Nu laver vi en pop up shop i Kellerdirk i fire måneder og ser, hvordan det går. Vi er glade for området omkring Frederiksberg Allé, og vi vil gerne blive tæt på byen,” fortæller Shane Affridi og fortsætter:

“Og så er det nogle af vores venner, der bestyrer Kellerdirk, så vi tænkte, det kunne være sjovt at prøve at lave en pop up shop.”

Zahida Frederiksberg pakistansk burger
Foto: Zahida

Flere vegetariske muligheder i pop up-shoppen

Han har arbejdet sammen med broren Bobby Affridi i 10 år, og selv om ingen af dem havde stået professionelt i et køkken før Zahida, brænder de begge for at videreføre mors mad sammen med egenudviklede opskrifter.

Søskendeparret har også udviklet deres egen øl, som de håber at kunne servere igen, hvis de en dag får deres egen restaurant efter pop up-perioden, hvor der også kommer en masse nye tiltag.

“Når vi åbner i Kellerdirk, udvider vi vores menukort med mange flere vegetariske muligheder. Og så kommer vi bare til at holde øje med, hvad folk kan lide og ønsker,” fortæller Shane Affridi.

“Alle vores opskrifter har vi fra vores pakistanske familie, bortset fra vores Mama’s House Burger, som vi har udviklet her i Danmark. Min personlige favorit skifter hele tiden, men lige nu er det vores Chicken Curry. Jeg er også glad for lammekøllen.”

 

Kellerdirk har åbent tirsdag til søndag, og Zahida holder åbningsfest onsdag den 12. september, hvor alle er velkomne til øl og smagsprøver fra den nye menu. Festen er fra klokken 18 til 21.