Frederiksbergs nyeste herretøjsbutik, W1 menswear, er netop flyttet ind på Gammel Kongevej. Butikken satser på hele tiden at skifte ud i sortimentet, og så har det erfarne personale fingeren på modepulsen. weFRB var på besøg i butikken.

En af de største tendenser inden for herremode lige nu, er at skifte skjorten ud med en T-shirt og tilsætte et par sneakers til jakkesætsbukserne. Det fortæller ejer Peter Andersen og marketing- og administrationschef Kenneth Thuesen fra den nyåbnede herretøjsbutik, W1 menswear, på Gammel Kongevej.

“Min fornemmelse af, hvad der trender, kommer af det, jeg lægger mærke til hos mænd: Det er en semi-casual stil, hvor man har pillet jakkesættet lidt af, men stadig kan lave kombinationer,” fortæller Peter Andersen og uddyber:

“Det handler meget om kombinationer lige nu. Et par fede bukser, der ligner en million, sat sammen med en slidt T-shirt – og du ligner stadig en million. Det er kombinationer, jeg ser oftest lige nu.”

“Mænd vil gerne have en pæn buks på, når de er på kontoret, og så på vej ud derfra kunne skifte til en gammel T-shirt og et par sneakers, og så er de klar til at gå på café,” forklarer Kenneth Thuesen og fortsætter:

“Jakkesætsbukser er superbehagelige og føles som at have joggingbukser på.”

Les Deux-bukser, herretøj, gammel kongevej, w1 menswear
Noget af det mest populære i butikken er bukserne fra Les Deux, fortæller Peter Andersen. Foto: weFRB

Alt andet end jakkesætsbukser skal være kort

De sidste mange dages tørkelignende sommer har sat W1 menswear i en usædvanlig situation, hvor især poloer, T-shirts og shorts i alle former ryger af hylderne, og de normalt festivalpopulære regnfrakker bliver hængende på bøjlerne – men på trods af varmen er det de jakkesætslignende bukser fra Les Deux, der topper popularitetslisten hos herretøjsbutikken.

“De bukser har vi solgt helt åndssvagt mange af, og vi havde ikke lige forudset, at de ville sælge mest,” fortæller Peter Andersen, der allerede nu skal til at købe sommervarer til næste år.

“Det bliver spændende, for hvordan bliver vejret om et år? Jeg plejer at køre med den regel, at hvis det er godt det ene år, så er det dårligt det næste,” smiler butiksejeren, der har 30 års erfaring med herremode.

Han går altid efter sin mavefornemmelse, når han vælger varer, og det vil han fortsætte med i W1 menswear, der også har en webshop.

“Jeg er rimelig sikker på, hvilken stil jeg vil repræsentere, og hvis der er et stykke tøj, som både Kenneth og jeg synes, er fedt, så kommer det også til at sælge. Vi er så gamle i branchen, at vi ikke bliver påvirket af vores følelser,” fortæller Peter Andersen, der har kendt Kenneth Thuesen, siden de var helt små.

W1 menswear gammel kongevej, poloer, fred perry-poloer, herretøj
Poloer, shorts og T-shirts sælger absolut bedst her i sommervarmen. W1 menswear har også solgt ekstra mange badebukser. Næste år bliver det formentlig lidt varmere tøj, da sommeren nok bliver lidt koldere, erfarer Peter Andersen.

Casual wear til den kvalitetsbevidste mand

Barndomsvennernes filosofi handler om at være i øjenhøjde med kunderne – og at have et sortiment, hvor der hele tiden er udskiftning. Lige nu har W1 menswear mærker som Lee, Les Deux og Fred Perry med flere.

“Konceptet er, at det er casual wear til den lidt kvalitetsbevidste mand på Frederiksberg. Vi lægger os ikke fast på nogen alder, men han er højst sandsynligt færdig med studiet og vil gerne have noget afslappet, godt herretøj. Tanken er, at der altid er noget nyt, når kunderne kommer forbi,” fortæller Kenneth Thuesen, og Peter Andersen supplerer:

“W1 menswear skal være i konstant udvikling. Vi kigger hele tiden på, hvad der rykker, hvad der ikke gør, og hvad vi skal afprøve. Ellers ville vi også selv komme til at kede os.”

Læs også: Streetstyle med Christian: I virkeligheden er jeg nok kontorhipster

I nærheden af W1 menswear ligger Zornig, Karl Smart, Samsøe & Samsøe og Soulland, men den nye forretning vil ikke være en konkurrent til de veletablerede herretøjsbutikker.

“Vi skal være et alternativ. Vi skal ikke have de samme varer eller look som de butikker. Det er vigtigt for os, at vi rammer ind i det hul, som vi synes, der har været på Gammel Kongevej i forhold til herremode,” forklarer Peter Andersen.

W1 på Gammel Kongevej, herretøjsbutik
W1 menswear ligger lige ved et stoppested og “på den rigtige side af Gammel Kongevej,” så det var en nem beslutning at vælge lokaler, fortæller Peter Andersen, der ligesom Kenneth Thuesen har boet flere forskellige steder på Frederiksberg. Foto: weFRB

W1 menswear vil være lokal og ligetil

Og W1 menswear har allerede fået en flyvende start på Gammel Kongevej.

“Vi har fået rigtig god feedback. Også fordi vores koncept ikke er så tungt og street, men folk kan stadig være med. Det er god kvalitet og nogle fornuftige varer. Det er også det, vi får at vide,” siger Kenneth Thuesen og fortsætter:

“Der er allerede mange, der lige siger hej, når de går forbi. Så står vi og snakker lidt. Det er utroligt lokalt her – meget mere, end jeg havde troet.”

Der er enkelt og ligetil i lokalerne på Gammel Kongevej, og det samme kan man sige om den tilgang, Peter Andersen og Kenneth Thuesen har til kunderne.

“Her er ingen fine fornemmelser. Vi giver en kop kaffe og god tid til at kigge og snakke for at skabe en tryghed, og så håber vi, kunden kommer igen. Det er meget tilbagelænet, men der ligger 30 års erfaring og lurer lige under overfladen,” slutter Peter Andersen med et smil.

Lee i W1 menswear på Gammel Kongevej, herretøj, herretøjsbutik, herretøjsforretning frederiksberg
W1 menswear ligger på Gammel Kongevej 130A, hvor butikken slog dørene op sidst i juni. Foto: weFRB

Læs også: Streetsyle med Alexander: Jeg er vild med print med kant