Chili con carne med kaffe? Det lyder måske mærkeligt. Men det er det slet ikke. Her får du bloggeren Julie Bruuns bud på, hvordan du kan eksperimentere med den velkendte chili con carne, forkæle dine smagsløg og få det fulde ud af kaffens potentiale.

Det er tiden, hvor vi rykker tættere sammen og varmer os på minder og rare stunder med dem, vi holder af. Vejen til hjertet går som bekendt gennem maven, så derfor vil vi også forkæle dem, der har en plads i vores hjerter med en plads ved spisebordet. Der er masser af lækre råvarer, der har sæson i øjeblikket, men den særlige ingrediens i denne chili con carne med kaffe er noget, der aldrig er ude af sæson, og som de fleste har i køkkenskabet: Kaffe.

Den mexicansk-inspirerede ret er en klassiker til både hverdag og gæster. Den kan varieres ud i mere børnevenlige eller spicy retninger, og så kan den serveres med både ris og tacos. Vi har hver især vores egen idé om den helt rigtige måde at lave den på – men overvej alligevel at give Julie Bruuns version med kaffe et skud.

“Jeg plejer ikke, at bruge kaffe i min chili con carne, men jeg har hørt om det og tænkte, at nu skulle det have et forsøg,” forklarer bloggeren Julie Bruun, der blandt andet er uddannet kostvejleder og fortsætter: “Det er ikke sidste gang, jeg prøver det, for det giver et super lækkert pift til de varme krydderier og den søde chokolade.”

Opskriften er udviklet af Julie Bruun i samarbejde med Moccamaster.

Chili con carne med kaffe

Ingredienser:
6-8 personer
– 2 løg
– 3 fed hvidløg
– 3 gulerødder
– 1-2 frisk chili (denne mængde gør portionen dejlig varm-stærk, ikke stærk-stærk)
– 1 peberfrugt- 2 spsk. olie
– 1 tsk. kanel
– 1 tsk. koriander
– ½ tsk. spidskommen
– godt med salt og peber
– 500 g oksekød
– 2 ds. hakket tomat
– 1 ds. chilibønner
– 1 dl. stærk kaffe
– 30 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:
1. Hak løg, hvidløg, chili og gulerødder. Skær peberfrugt i lidt større stykker.
2. Rist krydderiblandingen og grøntsagerne i lidt olie og kom oksekøddet ved.
3. Når det er let brunet, fyldes hakkede tomater, bønner, kaffe og chokolade i. Rør rundt og skru ned til middelvarme. Lad det simre.