Hjemmestegte fiskefrikadeller med højt fiskeindhold, fiskelasagne, sushi og fisketapas er vores absolutte favoritter, når det kommer til yndlings-fiskeretter. Det viser en helt ny undersøgelse, som også afdækker, at ready to cook-retter med fisk er in. Vi vil simpelthen have mere fisk på middagsbordet.

Mange danskere stræber efter en sund livsstil med sunde måltider. Men når man har en travl hverdag, kan det være svært at finde tid til at stå i køkkenet. Convenience er i fremgang. Og ifølge en ny YouGov-undersøgelse, som fiskekampagnen 2gangeomugen står bag, ønsker vi mere fisk i de nemme løsninger.

”Når man har et travlt liv med familie, fuldtidsjob, fritidsinteresser. Og hvor man ovenikøbet gerne skulle få trænet lidt, kan det være svært at få det hele til at hænge sammen,” siger forbrugersociolog Nina Preus, Landbrug & Fødevarer.

Og med alle de tidsslugere bliver færdigretter og ready-to-cook-retter ofte nøgleord i en travl hverdag.

”Interessen for mad og madlavning er der stadig, men det skal ofte gå hurtigt. Derfor ser vi en stor interesse for hurtig og nem mad, der er sund og smager godt. Det gælder bl.a. en stor interesse for færdigretter og måltidskasser, og så spiser vi også i højere grad ude i forhold til tidligere,” siger Nina Preus.

Vi køber vores fisk i supermarkedet

Ønsket om hurtig og nem mad, der samtidig er sund og smager godt, kan måske forhindre danskerne i at spise mere fisk. Fisken er nemlig for sjældent at finde blandt de nemme løsninger. Det er i supermarkederne og i discountbutikkerne, at 71 % af danskerne køber deres fisk. Og YouGov-analysen viser tydeligt, at folk efterlyser nemme løsninger med fisk her.

”Vi har spurgt ind til, hvilke convenience-retter med fisk danskerne ønsker at kunne købe i supermarkedet. Op til 35 % ønsker at kunne købe ovnklar fisk såsom rødspætte på bund af grøntsager og urter, som blot skal bages 15-20 minutter. Af færdigretter, som allerede er tilberedt, ønsker vi hjemmestegte fiskefrikadeller med højt fiskeindhold, fiskelasagne, sushi og fisketapas. Disse er alle eksempler på nem og sund mad. Det sunde valg skal være det lette valg,” fortæller Lone Marie Eriksen, chefkonsulent, Fisk & Skaldyr hos Landbrug & Fødevarer.

Tendensen opleves også i supermarkedet

”Hos Meny ser vi tydeligt, at danskerne er glade for de nemme løsninger – både med kød og med fisk. Vi mærker et stigende salg af vores ovnklare løsninger, og vi bestræber os på at annoncere nemme løsninger med fisk hver uge i tilbudsavisen. Det trækker kunder til,” udtaler Kategorichef Fisk, Henrik Dahlgaard, Meny.

Selvom ønsket om at spise mere fisk er til stede blandt forbrugerne, står der stadig et manglende udbud i vejen for flere sunde retter med fisk på aftensbordet.

”Måltidskasser, ovnklare retter og færdigretter er en nem løsning i hverdagen. Vores erfaring viser, at forbrugerne ikke vil gå ned på sundheden” fortæller Lone Marie Eriksen.

Nye fiskepakker hver uge på Frederiksberg

”De fleste vil gerne vælge lækker fisk, hvis det er muligt. Udbuddet harmonerer med en travl hverdag. Det er desværre bare ikke så ofte, de bliver mødt af færdigretter med fisk i butikkerne.”

I Meny på Frederiksberg kan du hver uge gå ombord i en ny ready to cook-fiskepakke.