Kulden har fortsat fat og holder os i et fast jerngreb. Derfor er der ekstraordinært mange, der netop i år vælge at skippe påskesilden til fordel for en solferie under varmere himmelstrøg, lyder det fra Spies.

Sild, snaps og påskeæg i familiens skød med spirende planter og masser af sol. Sådan ser påsken normalt ud. Men i år er vi fortsat ramt af vinterlige tilstande, og det har fået mange til at droppe påskefrokosterne for i stedet at tage til sydens sol med familien.

Især De kanariske Øer med først og fremmest Gran Canaria og Tenerife trækker i os som absolutte favoritdestinationer netop nu hos Spies, men også en række storbyer er med helt fremme.

Faktisk har Spies i år oplevet, at efterspørgslen på påskerejser har været så stor, at der næsten er udsolgt alle steder. De oplyser dog også, at det for dem, der har lyst til en storbyferie fortsat er muligt at komme af sted.

“Til vores sol-og baderejsemål er der nærmest udsolgt, men der er fortsat plads til en række storbyer. Meteorologerne spår om 18 grader i Rom Langfredag og 16 grader i Barcelona, så det er noget mere behageligt end de hjemlige 2-3 grader med udsigt til spredte snebyger”, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Han uddyber, at vi i første række valgt solsikre rejsemål som De kanariske Øer, Egypten og opkomlingen Kap Verde. Det i så høj grad, at 70 procent af alle vinterrejser i år går til de populære kanariske øer ud for Marokkos kyst.

Efter påske gør de mere nærliggende rejsemål omkring Middelhavet sig klar til at tage imod de solhungrende danskere.

Spies har samlet en liste over de mest populære feriedestinationer netop nu i år i påsken.

Top 5 – hertil rejser danskerne efter solen i påsken

1. Gran Canaria
2. Tenerife
3. Kap Verde
4. Madeira
5. Mallorca

Top 5 – danskernes foretrukne storbyer i påsken

1. Rom
2. Barcelona
3. London
4. Dubai
5. Paris

Hvad med dig? Fejrer du påsken med sild i familiens skød, eller slænger du dig allerede under sydens sol?