Nu kan du blandt andet få fingre i madvarer fra Urtekram, Knorr og Santa Maria, når madspilds-app’en Too Good To Go udvider forretningsområdet med en fysisk butik i hjertet af Frederiksberg. Her kan man afhente overskudsvarer fra grossister. Samlingspunktet vil samtidigt blive et mødested og læringsunivers for madspilds-interesserede.

En skæv etikette. Eller en lille bule i siden af en dåse. Så lidt skal der til for at en ellers fin madvare bliver kasseret. Men det skal nu være slut med åbningen af Too Good To’s nye butik med overskudsmad på Frederiksberg.

Siden lanceringen i 2016 har madspilds-appen Too Good To Go været en populær løsning for forretninger, der ønsker at sælge overskudsvarer til forbrugere i stedet for at smide det ud ved lukketid. Over 10.000 forretninger er med i samarbejdet og tilsammen reddes dagligt 20.000 måltider via Too Good To Go. Nu tager Too Good To Go det næste skridt i kampen for en verden uden madspild.

“Hvert år havner en tredjedel af al mad i skraldespanden. Op mod 40% af Europas madspild sker inden maden når ud i forretningerne, og derfor tilbyder vi nu producenter og grossister et sted, hvor forbrugerne kan afhente deres overskudsvarer. Det kan blive nøglen for os i forhold til at spille en endnu større rolle i kampen mod madspild,​” siger Mette Lykke, adm. direktør i Too Good To Go.

Urtekram, Knorr og Santa Maria er allerede på listen over virksomheder, der vil levere overskudsvarer til den nye butik. Det er varer, som af den ene eller anden årsag ikke kan sælges i supermarkederne. Det kan f.eks. fordi en etiket sidder skævt.

Urtekrams direktør Peter Overgaard forklarer yderligere:

”Vi mener, at det er vigtigt at støtte op om nye bæredygtige initiativer. Too Good To Go gør det muligt for os at afsætte de fødevarer, som har for kort holdbarhedsdato til, at supermarkedskæderne kan tage imod dem.”

Missionen rækker dog endnu videre end til at hjælpe virksomheder med at reducere madspild. Too Good To Go vil nemlig også gerne øge opmærksomheden om madspild hjemme hos forbrugerne, fortæller Mette Lykke:

“På det nye afhentningssted kan man få gode tips til at ændre sine vaner derhjemme, og vi vil også invitere studerende til at komme her og få hjælp til opgaver om madspild. Ambitionen er at skabe en hel bevægelse mod madspild.”

Som bruger skal man som hidtil benytte den gratis Too Good To Go-app for at redde den nye kategori af overskudsvarer, og varerne afhentes så hos Too Good To Go på Nyelandsvej 21C på Frederiksberg.

Der forventes at være åbent alle ugens dage, og arrangementer offentliggøres løbende på Too Good To Gos Facebook-side.