Butikken med det halvfrække navn Tit is! har solgt 25.000 is på Reffen (Copenhagen Street Food) denne sommer. Nu er turen kommet til Vesterbrogade, hvor chokoladen er i fokus.

Midt på Vesterbrogade er der åbnet en isbutik med et frækt navn og en sød dagsorden – kun en isturs afstand fra Søndermarken. Tit is! laver hjemmelavet økologisk is, vegansk sorbet, is på mandelmælk samt flødeis, så der er noget for enhver smag i den nyåbnede butik, der fokuserer særligt meget på en god, kraftig smag.

– Jeg har ikke før kunnet finde en is, der lever op til den is, jeg gerne vil spise. Uanset hvad jeg har smagt, så smager det ikke af nok, siger indehaver Jesper Ravn Christiansen, der af samme grund har kaldt sit firma for Smager af mere.

– Når min kones kolleger har spurgt, hvad der er særligt ved Tit is! i forhold til alle de andre steder, så svarer hun, at vores is rent faktisk smager af det, der står på mærket.

is, isbutik, Tit is, Vesterbrogade, Frederiksberg
Foto: Lars Degnbol, weFRB

Chocolatiers og smagsnørder

Jesper Ravn Christiansen uddannet kok og chocolatier og har en lang baggrund i restaurationsbranchen.

– Jeg startede faktisk på Formel B som helt grøn kokkeelev i sin tid. Og nu har jeg så flyttet mig 50 meter, fortæller Jesper Ravn Christiansen, der altid har haft et særligt forhold til Frederiksbergdelen af Vesterbrogade.

– Det kan godt være, der går mange flere folk forbi nede i den anden ende, men de haster af sted. Hernede har folk god tid, og siden vi åbnede for tre dage siden, har jeg også hørt fra gæsterne, at de har manglet et sted, de kunne komme forbi til en spontan pause i hverdagen.

Tit is! byder nemlig på meget andet end is. Butikken har kager hele året som bindeled, men det er chokoladen, der kommer til at fylde mest i butikken, der til dagligt drives af endnu en chocolatier, Roy Cawley, og Mark Falkenskiold, der har Michelin-baggrund som kok og tjener.

is, isbutik, Tit is, Frederiksberg, Vesterbrogade
Mark Falkenskiold med butikkens første isudvalg. Foto: Lars Degnbol, weFRB

Det betyder en del nørderi a la mirkobryghus med mange forskellige slags chokolader og chokoladeis. Der er plads til 18 is i disken, og seks af dem skal være forskellige chokoladeis, der løbende skiftes ud.

– Vi forsøger ikke at gøre det supernørdet, vi vil bare gerne have, at folk kan smage, at der er noget forskelligt. Vi er i gang med at bygge vores smagssortiment op, siger Jesper Ravn Christiansen.

Tit is! … og chokolade, kager, kaffe, croissanter …

Tit is! er klar over, at perioden for salg af is kan være begrænset i Danmark, og derfor vil butikken også gerne fungere som café, hvor du kan hente morgenkaffen på vej til arbejde eller nyde en hjemmelavet eclair.

– Det er ikke bare en isbutik, men en chokolade- og dessertcafé. Vi sælger is tre måneder om året, og når temperaturen så falder til under 20 grader, sadler vi om til hjemmelavet chokolade af højeste kvalitet. Lige nu ligger vi dagen ud med en morgenbolle og friskbagte croissants og kaffe, fortæller Jesper Ravn Christiansen.

is, Tit is, isbutik, Frederiksberg, Vesterbrogade
Foto: Lars Degnbol, weFRB

Til efteråret bliver et af de nye tiltag et helt menukort med forskellige varianter af varm chokolade, så der er mulighed for at vælge den smagsprofil, der passer til dig. For eksempel en krydret chokolade, fortæller Jesper Ravn Christiansen.

Læs også: Opskrift: Nemme ispinde med frossen yoghurt og frisk frugt

Titties og chokolade?

Tit is! har også en butik i det populære streetfoodmekka Reffen, der også kaldes Copenhagen Street Food, hvor der siden maj er blevet spist 25.000 is.

– Den første maskine smadrede vi på en måned, fordi den lavede så mange is så hurtigt. Det har været en vanvittigt succes. Min familie har også været på sommerferie uden mig i år, fordi jeg pludselig havde en masse at se til, griner Jesper Ravn Christiansen.

is, Tit is, isbutik, Frederiksberg, Vesterbrogade
Roy Cawley i køkkenet og i gang med næste isproduktion. Foto: Lars Degnbol, weFRB

Den store succes på Reffen ledte også til beslutningen om at udvide det, der begyndte som et hobbyprojekt med et sjovt navn.

Tit is! lyder lidt som “titties”, når man siger det højt. Er det med vilje?

– Nu begyndte vi på Reffen, hvor der er et internationalt miljø, og det ikke behøver være så seriøst. Det må gerne være legesygt og sjovt, og navnet ramte plet derude. Det bider sig fast i hovedet og sætter hjernen lidt i sving. På et tidspunkt sagde en kunde til mig: “You’re making me think about titties all day”. Jeg svarede: “But it’s you, who’s making it dirty – not me”, griner Jesper Ravn Christiansen, og tilføjer, at butikken på Vesterbrogade måske får tilføjet “og chokolade”, så navnet afspejler udvalget bedre.

Læs også: Café Gæst er klar med nyt koncept: Nu kan du tage møblerne med hjem

is, Tit is, isbutik, Frederiksberg, Vesterbrogade
Foto: Lars Degnbol, weFRB

Du finder Tit is på Vesterbrogade 178.