Josefine Johnsen læser i Trekroner, men kunne aldrig finde på at flytte væk fra storbyen. Aftensmaden består oftest af rugbrødsmadder, som indtages liggende i sengen foran Netflix, hvis hun altså ikke har gæster.

Ding! Der tikker en sms ind på min telefon. Der er 45 minutter, til jeg skal til middag hos Josefine Johnsen.

“Nogle problemer med løg og hvidløg?”

Den 25-årige studine har inviteret på pasta med kødsovs i den toværelses lejlighed, som hun deler med en roomie. Den ligger på Howitzvej bag rådhuset og har en perfekt beliggenhed for Josefine, der beskriver sig selv som en byrotte.

“Jeg SKAL have by omkring mig, ellers visner jeg simpelthen,” siger Josefine Johnsen, mens hun rører rundt i kødsovsen.

Til middag på FRB hos ... studinen. Josefine Johnsen, pasta med kødsovs
Foto: Benedikte Brix

Den dufter helt ud i trappeopgangen, da jeg ankommer med en buket blomster og bliver taget imod i døren – og det er ikke bare løg og hvidløg, men en mundvandsfremkaldende krydderiblanding, der møder mine næsebor.

“Jeg går meget op i, at mad skal smage af noget. Derfor krydrer jeg det måske lidt mere, end andre. Jeg elsker også stærk mad. Det vigtigste er dog, at det er noget med SMAG. Ellers kunne jeg jo bare stikke tungen ud ad vinduet,” siger Josefine Johnsen og skærer en grimasse.

Hun taler hurtigt og præcist. Det er sjældent, hun skal fundere over mine spørgsmål. Talestrømmen ledsages af mange gestikuleringer og er på mange måder enormt passende til mit billede af den byrotte, hun selv beskriver sig som.

Før boede Josefine Johnsen på Halmtorvet på Vesterbro, hvor hun blev nødt til at flytte fra i foråret 2017. Howitzvej er dog et godt alternativ for den støjelskende kvinde, der har brug for liv og leben omkring sig. Helst lige ude for døren. Det er også derfor, hun aldrig kunne finde på at flytte mere end et par kilometer væk herfra – selv om hun går i skole i Trekroner.

Her læser hun leisure management på professionshøjskolen Absalon, hvilket betyder, at hun skal stå meget tidligt op om morgenen.

“Jeg sætter mit vækkeur til klokken 5:51. Så snoozer jeg i ni minutter og står op klokken seks,” fortæller Josefine Johnsen, der dog synes, hendes lejlighed ligger perfekt i forhold til studiet.

“Jeg cykler til Valby og tager toget, for jeg vil ikke bo i Trekroner. Jeg SKAL have by omkring mit hjem. Rigtig by. Det føles hjemligt for mig, at der hele tiden er liv her på Frederiksberg, og jeg er aldrig alene, når jeg går hjem om aftenen.”

Til middag på FRB hos ... studinen. JosefineJohnsen, pasta med kødsovs
Foto: Benedikte Brix

Hun har sat blomsterne i en støvet vase, der har stået oven på køkkenskabet, siden hun flyttede ind. Det er ikke så tit, hun får blomster. Til gengæld er hun en habil kødsovskok efter års træning. Hun laver helst meget mad ad gangen, så der er noget at tage op ad fryseren, når det skal være nemt – og det skal det helst med den fart, Josefine har på.

Josefines hofretter:

  • Tærte
  • Lasagne
  • Wokretter
  • Alt, der kan laves i store portioner og fryses ned

Vi tager for os af gryderne på komfuret, før vi bærer tallerkenerne ind på værelset. Pastaskruer, kødsovs og revet ost. Og så lige lidt mere ost. Liiidt til. Sådan der.

Josefine har trukket sit lille sofabord ud fra væggen og slået klappen op, så der er plads til, at vi kan sidde og spise. De to lænestole, der normalt står med front mod midten af rummet, er nu drejet og fungerer som spisestuestole i det multifunktionelle rum, der også fungerer som soveværelse og stue i studenterhyblen.

Til middag på FRB hos ... studinen. JosefineJohnsen, pasta med kødsovs
Foto: Benedikte Brix

Josefine Johnsen sætter sig i skrædderstilling på stolen. Vi tilføjer lidt coleslaw til tallerkenerne og drikker vand af store plastkrus med påtrykte sort/hvid-billeder af Beyoncé og Jay Z.

“Er de ikke fantastiske? Jeg har taget dem med hjem fra en koncert i Berlin,” fortæller studinen og pøser ekstra chilisauce på aftensmaden. Hun mente det virkelig, da hun sagde, hun godt kunne lide stærk mad.

Læs også: Fra pædagogmedhjælper til 22 ansatte: Tæt på Frederiksbergs beauty-dronning

Josefine Johnsen drømmer om at gøre sit byrotteliv til en levevej, når hun er færdig med uddannelsen i leisure management. Hun har erfaring som butikschef i en Matas-forretning, men i fremtiden vil hun beskæftige sig med events.

“Jeg vil gerne skabe noget nyt, og da jeg hverken kan sy eller tegne, må jeg satse på den her kompetence med, at jeg er god til at få ting til at ske,” siger hun med ægte passion i stemmen.

Til middag på FRB hos ... studinen. Josefine Johnsen, pasta med kødsovs
Foto: Benedikte Brix

Josefine Johnsen deler lejligheden med en roomie, der har det andet værelse.

“Jeg havde brug for en bolig til en overkommelig pris, og jeg er jo meget social. Vi er dog sjældent hjemme på samme tid, og når vi er, bruger vi for det meste tiden hver for sig. På den måde er hun simpelthen den bedste roomie: Nogle gange vil jeg bare gerne stirre ind i væggen.”

Hendes værelse er indrettet med teaktræsmøbler og uden så meget som en sølle billedramme fra IKEA. Det er en regel, hun har lavet for sig selv, og indtil videre holder hun den. I stedet er værelset præget af genbrugsfund, retro-interiør, to kunstplakater og en Batman-perleplade, hun har fået af en god veninde.

Læs også: Ida Auken: “Det er da sket, jeg er endt på Psykopaten en sen nat”

“Og så danner det rammerne om min årlige opvarmning til Copenhagen Pride Parade, hvor mine venner kommer her, og så pynter vi os med glimmer og stads og bæller vin fra Rema1000 lige ovre på Smallegade. Personalet der er skidesøde, og så har den butik bare ALT,” siger Josefine Johnsen, der dog tager det lidt mere stille og roligt, når hun har en hjemmeaften alene.

“Hvis jeg ikke har gæster, så plejer jeg bare at tage en rugbrødsmad i sengen foran computeren,” afslører hun.

Hun vælger en skive ost som pålæg til det billede, jeg vil tage for at illustrere artiklen her, for “så kan den tages af og bruges igen”. Ja ja, man lærer nogle tricks, når man er på SU.

Til middag på FRB hos ... studinen. Josefine Johnsen, pasta med kødsovs
Foto: Benedikte Brix

Sådan foregår en typisk aften alene foran Netflix.

“Lige nu er jeg i gang med Outlander, men jeg elsker også Sons of Anarchy og Black Mirror, fortæller Josefine Johnsen.

Det er dog alligevel en sjældenhed, at en serie bliver binget fra ende til anden, for hun er næsten aldrig alene. Josefine Johnsen får energi af at være sammen med andre, og derfor er hun social de fleste aftener, når hun ikke er på studiet eller arbejder.

Ligemeget hvor sent, hun er ude, vil hun dog gerne slutte aftenen af med en bog, før hun lægger sig til at sove. Det sker dog i praksis kun to gange om ugen, og hun ville gerne læse endnu mere.

“Jeg får energi af at være ude at lave noget, og jeg har et stort netværk, så jeg er altid på farten. Så er det altså svært også at få tid til at læse bøger. Jeg har dog altid to liggende ved sengen,” slutter den 25-årige og begynder at bladre i “Under en strålende sol”.

Jeg siger tak for i aften og efterlader hende med tid til at dyrke sin mere rolige, læsende side.

Tak for mad, Josefine.

Læs også: Nu kan du ganske gratis få din helt egen Frederiksberg-plakat

Til middag på FRB hos ... studinen. Josefine Johnsen, pasta med kødsovs
Foto: Benedikte Brix

 

Josefines 5 Frederiksberg-anbefalinger:

Standup på for eksempel Bartof – et perfekt sted til en vennedate

Frederiksberg Have – en sand perle til gåtur med en veninde

Forno a Legna – vidunderlig pizza. Husk at svøbe den i den hjemmelavede hvidløgsolie, som du kan få med i et bæger

Frederiksberg Svømmehal – jeg svømmer der to gange om ugen, og det koster kun 10 kroner, når man er medlem af Fitnessworld

Frederiksberg Allé – pak en termokande med kaffe, og slentr op og ned af den fine gade

 

Vil du være med i “Til middag på FRB”? Skriv til redaktion@wefrb.dk for at invitere en journalist på mad og en snak om dig og Frederiksberg.