Godt gemt på Godthåbsvej ligger The Coffee Collective – en kaffebar med eget risteri, slubren og industriel ro forenet med håndbrygget kaffe.

Vi besøger The Coffee Collective en blæsende sommermandag og tager faktisk først den forkerte gade på vej til den “skjulte” kaffebar. The Coffee Collective ligger nemlig lidt gemt på en lille sidegade til den blomstrende Godthåbsvej, der efterhånden er proppet med caféer, bagere og restauranter.

Der er anderledes stille, så snart du bevæger dig ned ad den blinde gade, der ikke engang har fået sit eget navn. Det hedder stadig Godthåbsvej, selv om du pludselig føler dig i en helt anden verden, hvor vinden ikke når ned, og alle mændene bag disken er iklædt grove, brune lærredsforklæder.

The Coffee Collective kaffebar Godthåbsvej risteri
Foto: weFRB

Interiøret er enkelt, stilrent – nogle ville sige typisk skandinavisk – og har en snert af fabrikshal over sig, og det er ikke så mærkeligt, for kaffebaren har en fortid som fabriksbygning.

Håndbrygget kaffe fra eget risteri

Jeg bestiller en islatte for at køle ned ovenpå min tur gennem byen. Den smager virkelig godt og stadig af KAFFE. Den er lidt lille, men 45 kroner virker som en meget normal pris her i området.

Læs også: Fransk forkælelse på Frederiksbergs ældste restaurant

Der er ikke wifi i The Coffee Collective, men alligevel har flere af de lokale slået sig ned med bærbare computere – og stedet indbyder også til det. En enkelt, lille to personers sofa har sneget sig ind, men det er ikke en flyder. Den passer godt til de resterende møbler, som er træborde og -stole, samt masser af bordplads til de arbejdende gæster. Jeg tog selv plads og sad en times tid og arbejdede, når jeg altså ikke kiggede rundt i det flotte rum – og ved siden af det.

The Coffee Collective kaffebar Godthåbsvej risteri
Foto: weFRB

Hele den ene væg er byttet ud med glasruder, så du kan se direkte ind i risteriet, hvor der arbejdes. Kaffebønnerne kommer grønne ind og brune ud, og jeg ville ønske, duften var endnu kraftigere, så jeg kunne føle mig endda endnu tættere på processen med den håndbryggede kaffe.

Kaffebar med slubren, ro og nørderi

Et enkelt turistpar har også fundet herned i den lidt rå hipsterhule, hvis lange rum strækker sig og nærmest forlænges af de lange stålelementer langs væggen. I den ene ende står syv borde, hvor studerende, par og veninder sidder og småsludrer over kaffen. I den modsatte ende står et enkelt bord, hvor en kaffesmagning er i gang. Der bliver slubret højt, og der er sug nok på til, at det er den højeste lyd i lokalet, hvor dæmpet Bob Dylan strømmer ud af højtalerne.

The Coffee Collective kaffebar Godthåbsvej risteri
Foto: weFRB

Her er en behagelig og rolig stemning, og der er ingen tvivl om, at kaffens og smagsløgenes tarv er i højsædet. En nørdet perle, hvis beliggenhed bibeholder den hyggelige stemning. The Coffee Collective fortjener muligvis en plads helt ude på det centrale Godthåbsvej, men jeg er bange for, at den unikke stemning her vil blive kvalt, hvis denne kaffebar får den opmærksomhed, steder som Den Blå Hund måske lider under.

Læs også: På Gl. Kongevej kan man med god samvittighed spise Danmarks bedste hjemmelavede is

Stjernerne