Mexicansk mad stormer frem for tiden og er blevet meget populært på rekordtid. Her får du en opskrift på tortillaruller fra kogebogen Smagen af Moderne Mexico, som Bente Nissen Lundsgaard har lavet.

Mexicansk mad er for alle, som har lyst til sanselige og varierede smagsoplevelser med perfekte kombinationer af krydret, sprødt, salt og syrligt. Det er mad lavet af skønne friske råvarer, og med masser af inspiration til både hverdagsmaden, afslappede sammenkomster og fester.

Sådan beskriver Bente Nissen Lundsgaard det mexicanske køkken. Hun har en årelang passion for mexicansk mad, har været på kokkeskole i Mexico og samlet inspiration til Smagen af Moderne Mexico i både Mexico og USA. Hun står bag en lang række kogebøger, heriblandt flere bestsellere. Er madskribent ved bl.a. Egmont Magasiner. Underviser i mexicansk streetfood hos Meyers Madhus. Er uddannet Master in Health Promotion and Education fra Aarhus Universitet samt ernærings- og husholdningsøkonom.

Læs også: Opskrift: Fuldkornswraps med krydret bønnefyld

Her får du hendes opskrift på Taquitos de Papa con Chorizo, som er tortillaruller med kartofler og chorizo. De passer perfekt til efteråret, der hersker netop nu.

Tortillaruller med kartofler og chorizo

Ingredienser:
12 små majstortillas 10-12 cm
200 g kogte kartofler
1/2 tsk salt
1 tsk tørret oregano
75 g revet cheddar
50 g chorizo i små tern
ca. 2 dl olie, til stegning

Tilbehør: rød salsa samt limebåde.

Salsa roja
Rød tomatsalsa 4 pers.
Ingredienser:

En meget populær salsa, som kun er mildt chilikrydret.

1 serranochili eller anden rød eller grøn chili, som ikke er alt for stærk, ristet på en tør pande, så den har fået sorte nister
250 g blommetomater, ristede på en tør pande, så de har fået sorte nister
1 fed hvidløg, ristede ristet på en tør pande, så den har fået sorte nister
salt

Skær stilken af chilien, fjern evt. kernerne. Skær tomaterne i mindre stykker. Hak hvidløgsfeddene fint.

Kom chili, tomater og hvidløgsfed i en blender, og mix det sammen. Det må gerne være lidt grofthakket. Smag til med salt.

Fremgangsmåde:
Mos kartoflerne groft, og bland dem med salt, oregano, ost og pølse. Fordel dette fyld på tortillaerne. Rul dem sammen, og fæstn med små træspid eller kødnåle. Steg dem sprøde i fedtstof. Afdryp på køkkenrulle. Fjern spiddene.

Server dem varme med det valgte tilbehør.

Tip
Du kan i stedet for majstortillas bruge 4 medium købte hvedemelstortillas, så får du 4 store taquitos. Har du selv bagt majstortillas og de er blevet kolde, så varm dem, for at blødgøre dem, inden du ruller dem.

Smagen af Modene Mexico koster 299 kroner og kan blandt andet købes på www.bentenissenlundsgaard.dk samt diverse boghandlere.