Årets julekalender på DR, Theo og den magiske talisman, er fyldt med magi og julehygge – og de fleste af optagelserne foregik lige her på Frederiksberg.

En magisk talisman. En døende morfar. Mobning. Og to venner, der rejser til et parallelunivers igennem en kamin.

Det lyder ikke så julet, men det er ikke desto mindre omdrejningspunkterne i årets julekalender på DR, Theo og den magiske talisman.

Kian Lawson-Khalili og Safina Coster-Waldau spiller de to venner, Theo og Simone, som sammen rejser frem og tilbage til Thannanaya.

Det er det sted, mennesker skal igennem, før de kan slutte sig til de dødes rige. Et magisk univers med sjove og skøre væsner – som blandt andre Faunen herunder.

Theo og den magiske talisman. Foto: DR Presse

Scenerne i det magiske Thannanaya har filmholdet optaget i Polen. Men ellers lægger Frederiksberg kulisse til en stor del af julekalenderen. Filmholdet har blandt andet været forbi Frederiksberg Runddel, Kastanievej Efterskole og Frederiksberg Hospital.

Rasmus Christoffersen, der var Location Manager på julekalenderen, forklarer, at Frederiksberg er et særligt godt område at lave filmoptagelser i.

“Frederiksberg er godt, fordi der inden for et forholdsvist lille område er mange forskellige ting. Der er storby, villakvarterer og parker. Der er en stor variation inden for et begrænset område”, fortæller han til WeFRB.

Ifølge Rasmus Christoffersen er Frederiksberg også især oplagt, når der skal laves optagelser til en julekalender:

“Der er noget hygge over Frederiksberg – mere end som så mange andre steder. Frederiksberg er god til jul. Der er hyggelige gader, som Gammel Kongevej og H.C. Ørstedsvej. Og Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel er helt ikonisk.”

Skøjtebanen, Frederiksberg Runddel

Her får du et lille overblik over de steder på Frederiksberg, hvor Theo, Simone og de andre julekalenderfigurer hænger ud.

Morfarens hus

Theos morfar bor i et stort hus med bogreoler fra gulv til loft. Herfra rejser Theo og Simone gennem stuens kamin til Thannanaya.

Huset ligger i et hjørne af Frederiksberg, og er til daglig et helt normalt hjem. Det er dog kun ydersiden af huset, der er med i serien. Morfarens dagligstuer, spisestue og køkken blev nemlig designet og bygget specielt til julekalenderen i et studie i den gamle tv-by i Søborg.

Skøjtebanen ved Frederiksberg Runddel

Theo og den magiske talisman. Foto: DR Presse

Den ikoniske skøjtebane ved Frederiksberg Runddel er perfekt til juleoptagelser. Der er nemlig julestemning for alle pengene, når skøjtebanen for enden af Frederiksberg Allé oplyses af hyggelige lyskæder.

Isen er for både børn og voksne, og alle kan bruge den helt gratis. Hvis du ikke har dine egne skøjter, kan du nemt leje et par for kun 50 kr. Og når næsen bliver rød og fingrene kolde, sælges der heldigvis også kaffe og varm kakao.

Skøjtebanen er åben helt indtil den 31. december.

Frederiksberg Have

Frederiksberg Have

Kan du ikke stå på skøjter? Så kan du i stedet vælge at slentre ind i Frederiksberg Have. Her har Simone og Theo også gået ture, hvor de blandt andet har diskuteret, hvordan den magiske talisman virker.

Den store have med indgange fra Frederiksbergs Runddel, Søndre Fasanvej og Roskildevej har været et åndehul for Frederiksbergs borgere siden 1749. Og er det stadig.

I december er Frederiksberg Have åben fra kl 6.00 til kl. 17.00 hver dag.

Kastanievej Efterskole

Theo og den magiske talisman. Foto: DR Presse

Den magiske talismans er Simone og Theos hemmelighed. Men Simone har også en anden hemmelighed. Hun bor på børnehjem, fordi hendes forældre er døde i en bilulykke.

I virkeligheden er børnehjemmet en efterskole. Nemlig Kastanievej Efterskole, der normalt danner rammen om 98 elevers hverdag i 9. og 10. klasse.

Frederiksberg Hospital

Theo og den magiske talisman. Foto: DR Presse

Flere af julekalenderens karakterer, kommer et smut forbi Frederiksberg Hospital. Blandt andet Theos morfar, der bliver indlagt på det over 100 år gamle hospital.

I 2023 bliver hospitalet på Nordre Fasanvej lukket. Frederiksberg Kommune er derfor i fuld gang med at finde ud af, hvad der så skal ske med de fine, gamle bygninger. Vi foreslår flere filmoptagelser på Frederiksberg.

Frederiksberg Hospital. Foto: Thierry Wieleman