Hun fik acne fra den ene dag til anden som teenager og blev interesseret i hudpleje. Som en af de yngste i landet blev hun som 20-årig uddannet kosmetolog. Som 23-årig så hun døden i øjnene, da hun blev truet med en pistol under et røveri og bestemte sig for altid at vende noget dårligt til noget positivt. Som 30-årig fik hun konstateret hudkræft og bestemte sig for at lave sin egen grønne hudplejeserie. I dag er Elisabeth Gierus 45 år og lever efter mantraet, at man altid skal gøre det, man drømmer om. Og så er der ingenting, der kan slå hende ud af kurs.

Det er tirsdag eftermiddag midt på Gammel Kongevej på Frederiksberg. Solen rammer handelsgaden med bløde stråler af varme. Og her foran nummer 171 møder vi en storstrålende Elisabeth Gierus, som igennem et par år har haft både butik og klinik her.

”Jeg har altid haft et helt særligt forhold til Frederiksberg”, fortæller hun.

”Min fars familie kommer herfra. Jeg har gået i skole her. Og nu både bor og arbejder jeg på Frederiksberg”, fortæller Elisabeth Gierus.

I virkeligheden drømte hun i sin tid om en karriere som tøjdesigner. Men et pludseligt udbrud af acne som teenager satte gang i tankerne om en anden karriere.

”Jeg fik problemhud i mine sene teenageår. Det kom nærmest fra den ene dag til den anden. Jeg slog ud i panden og så ned af siderne. Det var virkelig et chok for mig. Jeg prøvede at dække det med makeup. Og jeg fik at vide, jeg ikke måtte pille i det, for så ville jeg få arvæv”, fortæller Elisabeth.

Hun gik til behandlinger hver tredje uge igennem halvandet år, inden acnen gik væk igen. Men det var energien og det boost, som alle behandlingerne gav hende, der satte skub i tankerne om en karriere som kosmetolog.

”Det der med at komme til en ansigtsbehandling, det gav altid en god energi. Det var i den grad medvirkende til, jeg endte med at tage en uddannelse som kosmetolog, som jeg var færdig med som 20-årig i 1994”, fortæller hun.

I 1990’erne efteruddannede Elisabeth Gierus sig inden for makeup i Hollywood. Og hun blev også selvstændig med sin første hudplejeklinik. Men det var i USA, at Elisabeth Gierus for første gang stod ansigt til ansigt med døden, som kom til at ændre hendes tilgang til livet og det at være selvstændig.

”En dag blev jeg passet op og truet med en pistol i USA. Han ville stjæle mine ting og skød ned i jorden imens. Det gjorde, jeg kom ned i et dybt hul og ikke kunne så meget. For jeg kunne jo virkelig have været død lige der. Da jeg kom hjem til Danmark kunne jeg ikke så meget andet end at sove, men en dag vågnede jeg op og tænkte: Nej, man skal virkelig ikke holde sig tilbage her i livet. Man kan jo dø i morgen. Det handler virkelig bare om at udleve sine drømme, mens man kan. Det var klart medvirkende til, jeg begyndte som selvstændig. Der sker jo altid nogle dårlige ting i livet, men jeg har valgt at leve efter, man altid kan vende det til noget positivt. Eller i det mindste forsøge på det. Det lever jeg meget efter”, fortæller Elisabeth, mens hun smiler eftertænksomt.

Og at forsøge at vende tingene til noget positivt, når lynet pludselig slår ned og lammer. Den situation kom Elisabeth Gierus endnu en gang til at stå i nogle år senere.

”Da jeg var gravid i 2004, fik jeg en knop under mit venstre øje. Jeg tænkte, den går nok væk efter min graviditet, for der sker jo så meget med ens hormoner, når man er gravid. Men det skete ikke. I stedet begyndte den at skalle og bløde, efter jeg havde født. Så jeg fik den tjekket og fik konstateret hudcellekræft. Det var måske det største chok for mig, for jeg har jo altid passet på min hud. Jeg er kosmetolog. Det var nærmest tabu, at jeg kunne få hudcellekræft i ansigtet. Det gjorde, jeg begyndte at tænke på, hvilke produkter, jeg overhovedet brugte”, fortæller hun.

I stedet for at begrave sig i medynk tog hun sagen i egen hånd og begyndte at undersøge, hvad der var i alle de hudplejeprodukter, vi smører os ind i. Dengang fandtes der nærmest ingen grønne hudplejeprodukter, som Elisabeth Gierus i dag er kendt for. Men hun mistænkte selv, at hudcellekræften måtte hænge sammen med noget af det, der var i produkterne.

”Jeg havde altid fået at vide, det var en skrøne med eksempelvis parabener i produkter, der var mistænkt for alt muligt. I dag ved vi heldigvis noget mere. Og kan man undgå det, hvorfor så ikke gøre det”, fortæller hun.

Derfor satte hun sig for at udvikle sin helt egen produktserie. Sine helt egne grønne cremer og hudplejeprodukter.

”Jeg begyndte simpelthen med at undersøge, tage kontakt til forskellige undervisere. Jeg tog på kurser, talte med Miljøstyrelsen. Og på to år lærte jeg så at lave grønne produkter. Og derefter blev alt godkendt”, fortæller hun.

På det tidspunkt var Elisabeth Gierus en af de første i Danmark til at producere grønne hudplejeprodukter, og det er hun stolt af, for det handler om meget mere end os selv.

”Det handler jo lige så meget om miljøet”, siger hun.

For hende handler det meget om back to basics. Tilbage til de ting, der er i naturen. Og der finder Elisabeth Gierus så det bedste til sine produkter.

”Der kan hobe sig meget op i kroppen og under huden, hvis man ikke bruger grønne produkter. Meget er lavet på nanoteknologi, og man ved ikke, hvad det kan have af bivirkninger på sigt. Jeg arbejder med opskrifter, man har brugt i flere hundrede år. Og jeg arbejder meget med alt det, der findes i naturen”, siger hun.

Derfor bruger hun eksempelvis også kun naturlige dufte i hudplejeprodukterne og cremerne. Det kan være ting som kokos og pebermynte. Men det er ikke duftene, der er i fokus. Det er kvaliteten og effekten af produkterne.

”Jeg har jo et stort kendskab til hud med mine mange års erfaring. Og jeg udvikler altid cremerne ud fra, hvilken hudtype man er, og så er alt gennemtestet. Har man for eksempel tør eller sart hud, er det godt med avokadoekstrakt og e-vitaminer. Hvis man er mere fedtet, er det bedre med abrikos, der er lettere optageligt”, fortæller Elisabeth Gierus.

Som princip begynder hun altid med en hudanalyse, så hun kan skræddersy de rigtige produkter. De fleste har en kombineret hud, men det er meget forskelligt.

”Til gengæld oplever jeg mange, der affedter deres hud for meget, når de har en fedtet hud. Det skal man ikke, for så kommer man til at danne en overproduktion af fedt, der viser sig i form af talgknopper”, fortæller hun.

Bestsellerproduktet er hendes signatur-24-timers creme.

”Det er en fugtcreme, man kan bruge i hele ansigtet. Også rundt om øjnene. Den henvender sig til alle, for alle har brug for fugt”, siger Elisabeth Gierus.

FAKTA
– Elisabeth Gierus Skincare er en dansk økologisk serie af hudplejeprodukter, der udelukkende er baseret på naturens egne ingredienser.
– Serien består af 38 produkter, som alle er personligt udviklet af Elisabeth Gierus.
– I 2011 lancerede Elisabeth Gierus Customised Day Cream – Danmarks første skræddersyede dagcreme, der udvikles personligt til hver enkelt modtager ud fra et udførligt spørgeskema.
– Elisabeth Gierus Skincare har være nomineret ved Danish Beauty Award i 2008, 2009, 2010 og 2012

På Elisabeth Gierus hjemmeside kan du gå på opdagelse i en masse lækre produkter. Og du er også altid velkommen i butikken for gode råd om netop din hud, fortæller Elisabeth Gierus, der gerne vil slutte af med at give sit mantra videre til alle andre.

”Jeg har virkelig en passion for det, jeg laver. Hudkræften skubbede mig i gang. Specielt på den måde, at man aldrig ved, hvad der sker og hvor lang tid, vi er her. Man skal virkelig huske at gøre de ting, man tænker over og drømmer om. For om 10 år kan det være for sent”.