Mexicansk mad stormer frem for tiden og er blevet meget populært på rekordtid. Her får du en opskrift fra kogebogen Smagen af Moderne Mexico, som Bente Nissen Lundsgaard har lavet.

Mexicansk mad er for alle, som har lyst til sanselige og varierede smagsoplevelser med perfekte kombinationer af krydret, sprødt, salt og syrligt. Det er mad lavet af skønne friske råvarer, og med masser af inspiration til både hverdagsmaden, afslappede sammenkomster og fester.

Sådan beskriver Bente Nissen Lundsgaard det mexicanske køkken. Hun har en årelang passion for mexicansk mad, har været på kokkeskole i Mexico og samlet inspiration til Smagen af Moderne Mexico i både Mexico og USA. Hun står bag en lang række kogebøger, heriblandt flere bestsellere. Er madskribent ved bl.a. Egmont Magasiner. Underviser i mexicansk streetfood hos Meyers Madhus. Er uddannet Master in Health Promotion and Education fra Aarhus Universitet samt ernærings- og husholdningsøkonom.

Læs også: Opskrift: Fuldkornswraps med krydret bønnefyld

Her får du hendes opskrift på Supa de Lima. En skøn, nem og forfriskende sund suppe.

Limesuppe med kylling

Ingredienser:
1 kylling, ca. 1400 g
1 1/2 liter vand
2 tsk salt
1 løg
2 fed hvidløg
Desuden
1 løg
3 tomater
1 stor grøn peber
1/4 habanerochili eller 1/2 frisk jalapeño eller 1 spsk hakket syltet
2 spsk olivenolie
3 limefrugter
Desuden
2 medium tortillas, gerne fra dagen før
2 spsk olivenolie
salt

Fremgangsmåde:
Kog kyllingen op i 1 1/2 liter vand. Skum af. Kom salt, løg i både og hvidløgsfed i skiver i. Kog kyllingen 1 1/4 time. Tag kyllingen op, og del kødet i mindre stykker. Kasser skind og ben. Du skal kun bruge de 500 g af kødet. Resten kan du gemme og bruge i salater, sandwich eller som fyld i tortillas.

Si suppen og skum fedtet af.

Skær løg i tern. Skær tomaterne over, og fjern kerner og saft. Skær tomatkødet i mindre stykker. Rens og skær peberfrugten i tern. Hak chilien.

Varm olien op i en gryde, og svits løg, tomater, peberfrugt og chili ca. 3-4 min., uden at det tager særlig farve. Tilsæt kyllingesuppe og saften af 2 limefrugter. Kom kyllingestykkerne i suppen, og varm kort igennem.

Skær tortillas i strimler. Steg dem i olivenolie på en pande. Afdryp på køkkenrulle. Krydr med salt.

Fordel suppen i tallerkner. Dryp med saft af den 3. lime. Fordel de sprøde tortillas over suppen.

Smagen af Modene Mexico koster 299 kroner og kan blandt andet købes på www.bentenissenlundsgaard.dk samt diverse boghandlere.