15 internationale kunstnere tilsat 625 tons sand er lig med 25 smukke og gigantiske sandskulpturer af dyr, der frem til 16. september kan opleves i ZOO. Sandskulpturerne skal sætte fokus på ZOO’s naturbevarelsesprojekter.

Hvor truet er ulven? Hvilke udfordringer står anakondaen over for? Og hvorfor er isbjørnen truet?

Det kan man hele sommeren og frem til den 16. september blive klogere på i ZOO, hvor 15 internationale kunstnere har skabt 25 sandskulpturer.

Det overordnede formål med festivalen er at øge kendskabet til ZOO’s naturbevarelsesprojekter, og videnskabelig direktør Bengt Holst forventer, at sandskulpturerne bliver en stærk løftestang for et bredere kendskab til de mange projekter, ZOO står bag:

LÆS OGSÅ: Frederiksberg er fyldt med sjove sommeraktiviteter for børn: Her er det fulde overblik

”En af vores styrker her i ZOO er det engagement og den viden, vores dyrepassere, zoologer og formidlere hver dag giver videre til gæsterne. Men det handler ofte om de dyr, vi bogstaveligt talt står med mellem hænderne – og ikke så meget de store projekter, vi er engageret i ude i verden. Derfor vil vi med kunstnernes hjælp genskabe nogle af de situationer, vi står i, når vi bedøver moskusokser i Nordøstgrønland, når vi sætter radiohalsbånd på en tapir i Sydøstasien, eller når vi arbejder med at bekæmpe krybskytteri på næsehorn i Sydafrika. De situationer vil vi gerne trække helt ind i ZOO og på den måde iscenesætte det store arbejde, vi udfører ude i verden,” siger Bengt Holst.

En af arkitekterne bag sandskulpturfestivalen er kommerciel direktør Christian Higraff. Han ønsker at trække masser af gæster i ZOO henover sommeren, men han vil ikke fodre dem med tomme kalorier:

”Når vi arrangerer en event som sandskulpturfestival, er et af de helt centrale omdrejningspunkter, at leg og læring går hånd i hånd. Detaljeringsgraden og håndværket i skulpturerne er jo helt enestående, og den fascination vil vi gerne bruge til at fortælle en relevant historie. I det her tilfælde historien om vores store arbejde med naturbevarelse over hele verden, som undersøgelser har vist, at alt for få kender til,” siger han.

Festivalområdet vil derfor hele sommeren være bemandet med formidlere og zoologer, der kan fortælle om de projekter og truede dyr, skulpturerne viser. Gæsterne kan altså både møde dem, som arbejder med dyrene i ZOO til dagligt, men også de forskere, der bringer fantastiske historier og viden med hjem fra arbejdet i felten.

”Vi håber selvfølgelig, at vores gæster vil tænke over, hvordan vi i fællesskab kan være med til at beskytte Jordens dyreliv, når de ser lidt af, hvad vi laver ude i verden,” siger Christian Higraff og lægger afslutningsvis vægt på, at festivalområdet i høj grad også kommer til at fungere som en ny og uforglemmelig ekstraoplevelse på turen rundt i ZOO.

”Børnene vil elske det store legeområde, vi etablerer midt i festivalen. Her er der sand, redskaber og vejledning til, hvordan du kan lave din egen sandskulptur – eller et klassisk sandslot med voldgrav og en ispind som vindebro!”

LÆS OGSÅ: Trendsætterens store guide til Frederiksberg: “Jeg elsker at opdage hemmelige bydele”

Når der er betalt entré til ZOO, koster det ikke yderligere at se sandskulpturfestivalen. Her i galleriet kan du gå på opdagelse og se nogle af de mange smukke sandskulpturer.