Som en lille ekstra treat under nedlukningen af Danmark. ville popmusikeren OLI spille en gratis coronakoncert i en baggård på Frederiksberg for at overraske sin far. Det gav ham ideen til at spille koncerter, hvor folk kunne donere penge til hjemløse. Og OLI, han gjorde selvfølgelig det hele gratis.

Du kender måske hans hits Beautiful og Wild And Free. Og hvis ikke, har du med stor sandsynlighed hørt Oli’s tunes fra distancen, da han spillede en stor baggårdskoncert i foråret på Frederiksberg.

”Det var egentlig meget spontant hjemme i min fars baggård, hvor folk begyndte at komme ud på altanerne. Der gik det bare op for mig, at det her, det er noget helt særligt. At møde folk på den måde. Det var nærmest magisk”, fortæller OLI til weFRB.dk.

”Folk begyndte spontant at kaste pengesedler ned fra altanerne og spørge efter min Mobile Pay. Og det var virkelig sødt. Det var bare aldrig meningen, jeg ville tjene penge på den koncert. Så jeg blev enig med min guitarist om at give pengene fra koncerten til hjemløse”, siger han.

Foto: Michael Damm

Efterfølgende snakkede han med sin guitarist om det hele. Og de blev sammen enige om at skrive ud på både Instagram og Facebook, at de ville komme hjem i folks baggårde og haver og holde en gratis coronakoncert og så donere lidt penge til morgencafeen for hjemløse.

”I skal bare sørge for ikke at komme, skrev vi i opslaget”, fortæller OLI, mens han griner.

”En time efter havde vi seriøst 50 små koncerter i kalenderen, som vi spillede i foråret og sommeren”, siger OLI.

I alt gav de 50 koncerter mere end 20.000 kroner fra glade folk, som OLI nu har doneret til morgencafeen, der både sørger for lidt mad, rent tøj og et sted at være i dagtimerne for hjemløse.