Madsamling Frederiksberg er et madinitiativ, der bringer lokalt producerede fødevarer helt ind i køkkenerne på Frederiksberg uden fordyrende mellemled. Og så er der oven i købet fokus på både økologi og dyrevelfærd.

Italiensk ost produceret tæt på Frederiksberg. Lækre grøntsager fra mulden lige udenfor byen. Og økologisk kød fra dyr, der har haft det godt.

Madsamling Frederiksberg tilbyder kvalitetsorienterede fødevarer, der er lokalt produceret. Og en enkelt gang om ugen kan man så hente sin bestilling på Frederiksberg Allé.

”Vi vil gerne bringe producenterne tættere på forbrugerne uden fordyrende mellemled”, fortæller Charlotte Rosell til weFRB.dk, en af to lokale ildsjæle bag madsamlingen.

Lavpraktisk siger man ja tak til et gratis online og uforpligtende medlemsskab af Madsamling Frederiksberg. Her kan man så efterfølgende bestille varer fra lokale producenter. Og en enkelt gang om ugen. Onsdage mellem 16 og 18 kan man så hente sine bestilte varer hos Kellerdirk på Frederiksberg Allé. Der er ingen krav om minimumsbestillinger, så man kan altså nøjes med at bestille det, man har behov for.

Og netop det er et af fokuspunkterne for initiativtagerne bag madsamlingen.

”Det skal være godt for miljøet. Derfor hedder reglen også, at de lokale producenter maksimalt må befinde sig 150 kilometer fra Frederiksberg. Og så er det primært økologiske madvarer, og vi har også fokus på dyrevelfærd”, siger Charlotte Rosell, som har en stor personlig aktie i projektet.

”Det er virkelig drevet af vores hjerteblod. Vi vil så gerne have noget ordentlig mad på middagsbordene”, siger hun.

Priserne fastsætter de enkelte lokale producenter selv. Men de vil være i det leje, vi allerede kender fra sjællandske gårdbutikker. Og så er kontakten mellem producent og det lokale fællesskab på Frederiksberg også meget vigtig.

”Når man henter sine varer, kan man få en snak med de producenter, der er til stede for at dele varerne ud, eller med de andre brugere af madsamlingen på Frederiksberg, som henter deres indkøb. Andre madsamlinger arrangerer med stor succes fællesspisning, smagsprøver, kurser og så videre. Det vil vi også gerne på sigt”, siger Charlotte Rosell.

Madsamling Frederiksberg regner med at have de første lokalt producerede varer klar til afhentning den 2. maj, men de åbner op, lige så snart der er nok, som har sagt ja tak til et medlemsskab.