Skal du til Sankt Hans i Frederiksberg Have? Her kan du se hele programmet for Sankt Hans-aften 2018.

Frederiksberg Have bliver endnu engang iklædt hygge, god stemning og skæret fra Sankt Hans-bålet, når Sankt Hans traditionen tro fejres på Frederiksberg. I denne artikel gennemgår vi programmet for Sankt Hans-aften, hvor der er dømt masser af musikalsk underholdning.

Opdatering: På grund af afbrændingsforbuddet vil der i år ikke være noget bål. Resten af programmet forløber dog som planlagt.

Til børnefamilierne:

Sankt Hans for børn på legepladsen i Frederiksberg Have

Musikeren Kalle B, der blandt andet har udgivet børnesangsalbummene Pippelipop, hvor navne som Silas Bjerregaard (Turboweekend), Thomas Buttenschøn og Kaya Brüel medvirker, er konferencier. Han præsenterer Caroline Castell, der er kendt fra titelsangen til julekalenderen Tidsrejsen, samt Mek Pek og HipSomHap.

Mek Pek optræder sammen med bandet Habbasutterne med sit Åh Abe-soloshow, der indeholder masser af musik, “løgnehistorier” og humor og især henvender sig til familier med børn, der er fyldt tre.

HipSomHap betegner sig selv som Danmarks første rapgruppe til børn, og der bliver fart over feltet, når de to rappere, Anna Spejlæg og Johnny Ligeglad, underholder med sjove historier og synger sammen med børnene.

Aftenen på legepladsen slutter klokken 18.40. Du kan se tiderne for programmet i her: Sankthans i Frederiksberg Have 2018.

Aktiviteter for børn v/ Frederiksberg Ungdomsskole

Frederiksberg Ungdomsskole er også med til at underholde og aktivere de helt unge lokale. Ungdomsskolen står nemlig klar med ansigtsmaling, en tegneworkshop, hvor børnene kan udvikle deres indre kunstner samt en airtrackbane til de modige, der ønsker lidt action.

Sankthans, sankthansaften, for børn, 2018, frederiksberg have
Foto: Pexels

Til musikelskerne:

Sankt Hans ved Frederiksberg Runddel

Spis tidlig aftensmad, så du kan nå at møde op til en stemningsfuld koncert ved Frederiksberg Runddel, hvor det grønlandske kor Aavaat optræder, før løjerne går i gang på hovedscenen inde foran Frederiksberg Slot.

Aavaat består af cirka 30 sangere, og koret har blandt andet optrådt i DR-showet “Julehilsen til Grønland”.

Du kan selvfølgelig også pakke en picnickurv, som kan nydes i Frederiksberg Have.

Sankt Hans i Frederiksberg Have foran Frederiksberg Slot

Når Aavaat har sunget sidste strofe, er det tid til at trække ind i Frederiksberg Have og ned til området ved scenen, der ligger foran Frederiksberg Slot. Denne aften må du dog lade cykler og lignende blive ude, så der er plads til alle i haven.

Konferencier og musiker Uffe Savery, der blandet andet er kendt fra duoen Safri Duo, lægger ud med at præsentere vokalensemblet DUVE, som optræder med nordiske sange af blandt andre Carl Nielsen, Evert Taube, Wilhelm Peterson-Berger og Thomas Laub. DUVE består af 24 unge sangere mellem 18 og 35 år og har blandt andet varmet op for den danske hitgruppe Blaue Blume.

Læs også: Guide til din weekend på Frederiksberg

Koncertmester Jon Gjesme, der er en erfaren violinist, leder herefter en gruppe dygtige musikere fra symfoniorkestret Copenhagen Phil, der underholder med flere klassiske værker, blandt andet “Sommer” fra Vivaldis fire årstider.

Klokken 20 indtages scenen af Frants Hagen Hagensen, der byder officielt velkommen til sankthansaften i Frederiksberg Have. Frants Hagen Hagensen er formand for Foreningen NORDEN Frederiksberg, som har arrangeret aftenen sammen med Frederiksberg Kommune.

trommer, sankthansaften, sankthans frederiksberg have 2018
Foto: Pexels

Opvarmningen til midsommerfestens højdepunkt, båltændingen, fortsætter med en times koncert med Pernille Rosendahl, som optræder med sine egne sange og nyfortolker de hits, vi kender fra hendes tid som forsanger i bandsene Swan Lee og The Storm.

Derefter skulle din stemme gerne være varmet godt op til fællessang, så du kan stemme i, når hele Frederiksberg Have synger de danske klassikere “Den danske sang er en ung, blond pige” og “Du danske sommer, jeg elsker dig”, før båltalen holdes.

Den står Mogens Jensen for. Han er landsformand for Foreningen NORDEN og tidligere minister og folketingsmedlem – og han får altså lov til at lægge op til tændingen af sankthansbålet, som sker 21.40. Lige før solen går ned til endnu en fællessang, nemlig “Midsommervisen”.

Herefter afsluttes aftenen med et set af DJ Katrine Ring, som blandt andet er erfaren udi genrerne klassisk, latin, house og jazz.

Klokken 23 siges der på gensyn i Frederiksberg Have.

Læs mere om, hvad der sker på Frederiksberg denne sommer i vores kalender, Det Sker.