Skal du til Sankthans i Frederiksberg Have? Her kan du se hele programmet for Sankthans-aften 2019.

Frederiksberg Have bliver endnu engang iklædt hygge, god stemning og skæret fra Sankthans-bålet, når Sankthans traditionen tro fejres på Frederiksberg.

”Sankthans-aften er en af de helt store aftener på Frederiksberg, hvor byen, haven og slottet viser sig fra den allerbedste og mest stemningsfulde side. Jeg glæder mig til at opleve stemningen, når bålet bliver tændt, og vi sammen synger midsommervisen. Jeg håber, at rigtig mange har lyst til at være med igen i år,” siger borgmester Simon Aggesen, der står for årets båltale.

Festen begynder på legepladsen klokken 16, når Kalle B sammen med forskellige artister og foreninger vil stå for underholdningen for de mindste. Klokken 18.10 byder svenske Virestad Folkdanslag op til folkedans på Storøen ved Søen og fra klokken 19 er der taler, fællessang og musikalske indslag fra den store scene foran Frederiksberg Slot.

Sankt Hans for børn på legepladsen i Frederiksberg Have

Musikeren Kalle B, der blandt andet har udgivet børnesangsalbummene Pippelipop, hvor navne som Silas Bjerregaard (Turboweekend), Thomas Buttenschøn og Kaya Brüel medvirker, underholder med fede numre, man kan synge og danse med til.

Og så kan du også høre Trolle og Tormod give den gas med den vildeste musik, prøve hoppepuden, spille fodtennis, lære at danse folkedans og meget meget andet.

Aftenen på legepladsen slutter klokken 18.00. Du kan se tiderne for programmet i her: Sankthans i Frederiksberg Have 2019.

Sankthans på Storøen

I anledning af Foreningen Nordens 100-års jubilæum danser svenske Virestad Folkdanslag på Storøen. Alle kan danse med. Det sker mellem 18.10 og 18.50.

Frederiksberg Slot i Frederiksberg Have
Foto: Oliver Forster/Shutterstock.com

Sankthans i Frederiksberg Have foran Frederiksberg Slot

Når svenske Virestad Folkdanslag har danset af, er det tid til at trække ind i Frederiksberg Have og ned til området ved scenen, der ligger foran Frederiksberg Slot. Denne aften må du dog lade cykler og lignende blive ude, så der er plads til alle i haven.

Konferencier og musiker Uffe Savery, der blandet andet er kendt fra duoen Safri Duo, lægger ud med at præsentere vokalensemblet DUVE, som optræder med nordiske sange af blandt andre Carl Nielsen, Evert Taube, Wilhelm Peterson-Berger og Thomas Laub. DUVE består af 24 unge sangere mellem 18 og 35 år og har blandt andet varmet op for den danske hitgruppe Blaue Blume. Det sker fra klokken 19.

Koncertmester Jon Gjesme, der er en erfaren violinist, leder herefter en gruppe dygtige musikere fra symfoniorkestret Copenhagen Phil, der underholder med flere klassiske værker, blandt andet “Sommer” fra Vivaldis fire årstider.

Klokken 20 indtages scenen af Frants Hagen Hagensen, der byder officielt velkommen til sankthansaften i Frederiksberg Have. Frants Hagen Hagensen er formand for Foreningen NORDEN Frederiksberg, som har arrangeret aftenen sammen med Frederiksberg Kommune.

Opvarmningen til midsommerfestens højdepunkt, båltændingen, fortsætter med knap en times koncert med Trine Therkelsen og band.

Derefter skulle din stemme gerne være varmet godt op til fællessang, så du kan stemme i, når hele Frederiksberg Have synger de danske klassikere “Den danske sang er en ung, blond pige” og “Du danske sommer, jeg elsker dig”, før båltalen holdes.

Den står borgmester Simon Aggesen for. Og han får altså lov til at lægge op til tændingen af sankthansbålet, som sker 21.30. Lige før solen går ned til endnu en fællessang, nemlig “Midsommervisen”.

Herefter afsluttes aftenen med loungemusik, inden der bliver sagt farvel og tak i Frederiksberg Have klokken 22.30.