Gammel Kongevej har fået sig en konge. En rigtig mad- og aftenkonge. Den tidligere indehaver af Frederik VI, Klaus Bo Lauridsen, har nemlig netop åbnet Restaurant Kongen. Og her kan du som en ægte royal smovse dig i smørrebrød og en skiftende aftenmenu bestående af fem små retter. Og pssst. Restauranten har også en lille butik, hvor du kan købe masser af kongegodter med hjem.

Smørrebrød. Aftentapas. Kongevin og cocktails. Restaurant Kongen satser på smørrebrød til frokost og en enkel aftenmenu, der løbende skifter. Og så laver kokkene næsten alt fra bunden. Det betyder, at selv remouladen er rørt i kongekøkkenet på Gammel Kongevej.

“Fokus er på at finde de allerbedste råvarer og tilberede så meget som muligt fra bunden”, fortæller indehaver Klaus Bo Lauridsen.

Restaurant Kongen 1

Han drev i mere end 12 år Frederik IV med stor succes. Og nu har han altså satset på en lidt mere royal tilværelse på Gammel Kongevej.

“Jeg undrede mig over, at der aldrig er nogen, der har fået den idé,” fortæller Klaus Bo Lauridsen.

“Det er jo oplagt, at Kongen skal bo på Gammel Kongevej”, siger han.

Restaurant Kongen har specialiseret sig i det klassiske danske køkken til frokost, mens køkkenet om aftenen serverer en mere international menu med fem små retter til 175 kroner. Menuen skifter hver uge.

“På den måde sikrer vi os, at vi i køkkenet følger årstidernes skiften”, siger Klaus Bo Lauridsen.

Og så kan du selvfølgelig også få kongevin i verdensklasse eller en lækker aftencocktail præcis som de royale.

Restaurant Kongen 2

Restauranten rummer også en lille butik, hvor du kan købe al vin med hjem og mange andre lækre delikatesser. Og så håber Klaus Bo Lauridsen, at Restaurant Kongen bliver en stor del af nærmiljøet på Frederiksberg.

“Vi kommer til at holde vinsmagninger, romsmagninger og meget andet. Vi vil gerne være en del af lokalområdet. Derfor åbner vi gerne vores lokaler, hvis du kommer med en god idé”, siger Klaus Bo Lauridsen.

Restaurant Kongen ligger på Gammel Kongevej 86A. Og her er der om tirsdagen og onsdagen åbent fra 11 til 18, mens der torsdag til lørdag er åbent fra 11-22. Fra medio november regner Restaurant Kongen med at have åbent fra 11-22 fra tirsdag til lørdag.