”Vi har smidt et gammelt værtshus i en shaker og rystet den godt og grundigt”, fortæller ejeren bag den innovative cocktail-bodega 1879 på H.C. Ørsteds Vej.

Som en diskret hemmelighed på H.C. Ørsteds Vej midt på Frederiksberg ligger cocktail-bodegaen 1879.

Her er ingen blinkende neonskilte. Her er ingen store reklamer. Udenfor hænger der blot et lille lysende skilt, hvorpå der står 1879. Postnummeret, som cocktail-bodegaen ligger i.

Men selvom cocktail-bodegaen diskret og beskedent byder sig til i Frederiksbergs natteliv, så er cocktail-kortet fyldt med selvtillid og store armbevægelser. Her kan man nemlig få intet mindre end verdens bedste Espresso Martini.

”Det er sagt lidt med glimt i øjet, men vores barchef har lavet en Espresso Martini, der er så god, at det ikke kan gøres bedre”, fortæller Morten Damgaard.

Han er en af fem partnere bag cocktail-bodegaen med postnummernavnet, som er hans tredje postnummerbar i København.

I modsætning til de to andre cocktail-barer, som er præget af velour, store sofaer og en overdådig indretning, så er baren på Frederiksberg noget andet.

”Denne her cocktail-bodega er helt nede på jorden. Vi har smidt et gammelt værtshus i en shaker og rystet den godt og grundigt i forsøget på at nyfortolke den stemning, vi alle kender fra de gamle værtshuse. Her er det meningen, man skal kunne både rafle og spille backgammon – og få et par rigtigt gode cocktails. Det er også derfor, vi ikke kalder det for en cocktail-bar, men en cocktail-bodega”, fortæller Morten Damgaard.

Til at styre cocktail-bodegaen og lave drinks i verdensklasse, har Morten Damgaard ansat den anerkendte bartender Fabian Nordström, der har arbejdet i både ind- og udland samt Jonas Skovhus, der tidligere har arbejdet hos Salon 39. Det er også de to, der har mixet verdens bedste Espresso Martini sammen, hvor den hemmelige ingrediens er en hjemmerørt kanelsirup.

”De seneste år har vi i barbranchen set, at der hele tiden bliver et større fokus på kvalitet og teknik. Det handler ikke længere om kun at facilitere rammerne om en bar, hvor folk kan have det sjovt. Det handler også om at lave cocktails i verdensklasse, hvis man vil have folk til at komme igen og igen”, fortæller Morten Damgaard.

Han håber, at lokalbefolkningen på Frederiksberg med tiden kommer til at få et tilhørsforhold til cocktail-bodegaen.

Det skal være deres lokale sted, hvor man både kan komme i weekenden og på hverdage

Morten Damgaard

Og det ser allerede ud til at være på vej til at lykkes her et par måneder efter, cocktail-bodegaen slog dørene op.

Denne her fredag aften, hvor weFRB.dk er på besøg, er cocktail-bodegaen i hvert fald fyldt med folk. Nogle kommer for at få en enkelt drink. Andre sidder her i lang tid.

En af dem, der er kommet for at få en cocktail og fejre sin 40-års fødselsdag med veninderne, er Birgitte Holm, der er arkitekt. Hun bed også mærke i cocktailkortets lovprisning af verdens bedste Espresso Martini, som hun var nødt til at bestille.

1879 på Frederiksberg
Birgitte Holm var nødt til at bestille verdens bedste Espresso Martini. Foto: Lars Degnbol

”Den dufter helt vildt godt, og så smager den også mega godt og krydret. Jeg synes, det er så spændende og dejligt, at der er kommet et alternativ til specielt Salon 39 på Frederiksberg. Og også, at 1879 netop ligger her på H.C. Ørsteds Vej, hvor der hele tiden sker mere og mere. Det klæder området, fortæller Birgitte Holm.

Cocktail-bodegaen 1879 ligger på H.C. Ørsteds Vej 21 og har åbent fra onsdag til lørdag hver uge.