Cocktailbaren Gensyn kan nu bryste sig af at have landets bedste atmosfære. Danmarks bedste signaturcocktail. Og Danmarks bedste bartender.

Gensyn blev en af aftenens helt store vindere ved Bartender’s Choice Awards, der søndag aften kårede Skandinaviens bedste cocktailbarer og bartendere til et stort gallaevent i Stockholm. Kendere fra branchen havde på forhånd nomineret deres favoritter i kategorier som Bedste cocktailbar, Bedste bartender og Bedste atmosfære.

Frederiksberg-baren Gensyn var nomineret i flere af de otte kategorier. Tre af dem vandt de, så du nu kan få Danmarks bedste cocktail på Rolighedsvej, serveret i den bedste atmosfære. Den ene af indehaverne, Terkel Kleist, kunne samtidig gå derfra med titlen som Danmarks bedste bartender.

“Det var stort at få den anerkendelse fra dem, vi jo normalt ville betragte som konkurrenter. Det er dejligt, at branchen synes om det, vi laver”, fortæller Terkel Kleist, der driver Gensyn sammen med David Jackson til weFRB.dk.

Foto: Cocktails of Copenhagen, Alexander Banck-Petersen

I følge Thomas Klem Andersen, der er ejer af onlinesitet Cocktails of Copenhagen og medlem af det danske panel ved Bartenders Choice Awards, er det bemærkelsesværdigt, at en bar er nomineret i så mange kategorier. Men ikke Gensyn.

“De scorer højt på alle parametre. Gensyn gør lige det ekstra, der betyder at folk i branchen lægger mærke til dem. Niveauet er højt”, fortæller Thomas Klem Andersen.

En cocktailbar med billardbord

De to indehavere Terkel Kleist og David Jackson har skabt Gensyn i de gamle lokaler, hvor Husar Pub tidligere lå, og de to har bevaret den brune bodegastemning. Det gamle billardbord er bevaret og side om side med de flotte cocktails serverer de stadig øl fra fustagerne.

“De har ramt en super fed stemning. De har formået at lave en bar, der er helt nede på jorden, men samtidig har super lækre cocktails på kortet. De holder på den der uprætentiøse værtshus-charme, og man behøver ikke dresse op for at komme der. Det er underspillet på en cool måde”, forklarer Thomas Klem Andersen.

LÆS OGSÅ: Opskrift: Sådan laver du Danmarks bedste cocktail

Prisen for Bedste atmosfære var vigtig for Terkel Kleist og David Jackson, fordi det er noget, de går rigtig meget op i.

“Vi vandt i vores yndlingskategori, Bedste atmosfære. Det er det, vi arbejder hårdest på, og vi vil gerne være en hyggelig nabolagsbar. Ligesom de gamle værtshuse, bare uden røg”, lyder det fra Terkel Kleist.

Du behøver altså ikke tage dit pæneste tøj på, når du tager på Gensyn. Du bør dog vente med øllen, for på menukortet finder du Danmarks bedste cocktail: Walnut Brown.

LÆS OGSÅ: På Frederiksberg kan man få verdens bedste Espresso Martini