Græskar hører efteråret og halloween til, men hvad kan man bruge sådan en orange fætter til – udover græskarlygter? Her er tre spændende opskrifter med græskar.

Græskar er fænomenalt til lygter, men det er også skønt at bruge i madlavningen. Prøv en eller flere af disse tre lækre opskrifter, og få mest muligt ud af en af årstidens populæreste grøntsager.

Græskar-muffins

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Bland to bløde bananer med din græskarpuré (opskrift herunder), fire æg og 100 gram smør.
  3. Tilsæt 100 gram mel, to teskeer kanel og en spiseske natron, vanilje og salt.
  4. Hæld blandingen i muffinforme og bag i cirka 30 minutter.
Græskarmuffins
Foto: Pixabay

Opskrift på græskarpuré

Fjern kernerne og skrællen fra dit græskar og skær kødet i mindre stykker. Bag dem i ovnen, indtil de er bløde. Herefter kan du blende dem, til du har en lind puré. Til opskriften herover skal du bruge, hvad der svarer til et hokkaidogræskar. Har du et større græskar, skal du bruge cirka en tredjedel til dine muffins.

Læs også: Opskrift: Æblestang med kanel og fuldkorn

Græskarsuppe

  1. Fjern kerner og skræl fra dit græskar og skær det i mindre stykker. Du skal bruge 500 gram.
  2. Skræl også 3 gulerødder, to kartofler, et løg og en centimeter ingefær, og skær det hele i mindre stykker.
  3. Varm to teskeer olie op i en gryde og tilsæt græskar, gulerødder, kartofler, løg og ingefær.
  4. Tilsæt 750 milliliter vand med grøntsagsbuillon, lad suppen koge op og skru derefter ned, så den kan simre i 20 minutters tid.
  5. Når grøntsagerne er bløde, blendes suppen. Smag til med salt og peber.

Pynt eventuelt med ristede græskarkerner eller krydderurter.

Græskar, græskarsuppe
Foto: Pexels

Læs også: Taquitos de Papa con Chorizo: Tortillaruller med kartofler og chorizo

Græskar-fritter

Søde kartofler er blevet meget populære som fritter, men har du prøvet at udskifte dem med græskar?

  1. Skræl dit græskar, og skær det i både som fritter.
  2. Læg fritterne i en stor skål med koldt vand i mindst 30 minutter. Det gør, at dine fritter bliver mindre bløde på grund af stivelsen i græskaret. Derefter skal de duppes tørre.
  3. Vend fritterne i for eksempel olivenolie og drys med dine yndlingskrydderier. Vi anbefaler hvidløgspulver og paprika.
  4. Bag fritterne på bagepapir ved 200 grader i 20 minutter. De skal ligge i ét lag, ikke flere, så bliver de bløde.
Græskar, græskar-fritter
Foto: Pexels