Denne lækre opskrift kommer fra Fuldkornspartnerskabet og er en perfekt mulighed for at få lidt ekstra fuldkorn, protein og grønt ind i en travl hverdag. Burgeren med bønnebøf er nemlig både sund og let at lave. Og så er det et optimalt alternativ til de kødfri dage.

Når hverdagen bliver travl og stresset, kan det være svært at få tid til alting. Men denne skønne og sunde opskrift på burgere med bønnebøffer gør det hele lidt lettere. Og lidt sundere. Udover fuldkorn i burgerbollen er bønnebøfferne nemlig fyldt med gode proteiner. Perfekt til de grønne dage uden kød.

Burger med bønnebøf

Ingredienser:
4 personer
4 fuldkornslogomærkede burgerboller
1 avocado (120g)
3 tomater (160g)
1 salathoved (120g)
½ agurk (60g)
2 dåser kidneybønner (480g drænet vægt)
100 g havregryn
1 rødløg
2 fed hvidløg
4 g salt
1 håndfuld bredbladet persille
1½ spsk olie

Bønnebøf
Kom havregryn, salt, rødløg, hvidløg og persille i en foodprocessor og blend indtil det har en finthakket konsistens. Kom de drænede bønner i og blend igen til det samler sig til en grov masse. Lad massen stå i ½ time og samle sig.

Form massen til 4 bøffer med fugtige hænder og steg dem i olie ved middelvarme til de er brune på begge sider (ca. 4 minutter per side).

Burgeren
Mos avocadoen til en grov creme, skær grøntsagerne i passende stykker, rist burgerbollerne og saml alle ingredienserne til en lækker burger.