Denne lækre opskrift på risotto kommer fra Fuldkornspartnerskabet og er en perfekt mulighed for at få lidt ekstra fuldkorn, protein og grønt ind i en travl hverdag.

Når hverdagen bliver travl og stresset, kan det være svært at få tid til alting. Men denne skønne og sunde opskrift på en lækker og grøn sommerrisotto gør det hele lidt lettere. Og lidt sundere. Udover fuldkorn er retten nemlig fyldt med en masse sommergrønt. Perfekt til de grønne dage uden kød. Og så er en risotto jo altså altid lækker.

Sommerrisotto med asparges og spinat

Ingredienser:
4 personer
300 g. brune fuldkornsris
1 dl hvidvin
1 tsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
100 g. ricotta
200 g. spinat
200 g. asparges
6 dl vand
1 grøntsagsbouillonterning

Fremgangsmåde
Hak løg og hvidløg og steg det i olien. Når løgene er blevet gennemsigtige, tilsættes ris og steges med i et par minutter. Tilsæt hvidvin og kog til det er næsten helt fordampet.

Kom vand og bouillonterning i gryden og kog lige så længe, som det angives på rispakken. Det er vigtigt, at risene hele tiden er dækket af vand. Tilsæt derfor mere vand, hvis for meget fordamper under kogningen.

Når risene er kogt færdige, fjernes låget og det resterende væske koges væk, indtil der kun er lidt tilbage på bunden af gryden. Tilsæt spinat og asparges skåret i mindre stykker og lad det koge med i 1 minut.

Kom til sidst ricottaen i og rør rundt, indtil risottoen samler sig.