Påsken er snart over os. Det betyder masser af tid til familien og selvfølgelig påskeæg. Her guider Odense Marcipan dig til, hvordan du nemt kan lave fortryllende påskeæg. En perfekt weekendaktivitet med børnene.

Påskeæg i glitrende farver med smag af eksempelvis karamel krokant. Det lyder som om, det er noget, der er svært at lave derhjemme, men det er det slet ikke. I virkeligheden kan du gøre det til en sjov weekendaktivitet med børnene at lave dine helt egne lækre og fortryllende påskeæg.

Grundopskrift til 10 marcipanæg

– 200 gram marcipan
– 100 gram tempereret chokolade (varier evt. med mørk, lys, hvid chokolade)
– Dekorationsstøv i forskellige farver, krymmel, kagedrys, perler m.m.

Magiske æg: Lad æggene tørre en smule, inden de bliver dyppet i chokolade. Når chokoladen er størknet rulles/pensles de i glimmer-støv.

Tips til marcipanfyld i påskeæg:

Klassiske påskeæg med nougat: Rul marcipanen til en lang pølse og tryk en fordybning i midten. Læg strimler af kold nougat i fordybningen. Rul pølsen sammen og skær i 10 lige store stykker. Tril til æg, overtræk og dekorér fantasifuldt.

Påskeæg med lakrids, citron og hindbær:Ælt marcipan sammen med citronskal (økologisk) og lakridspulver. Del marcipanen i 10 lige store stykker og tril til æg. Overtræk med smeltet, tempereret hvid chokolade og pynt med hindbærdrys og citronskal.

Fyldte påskeæg med appelsin:Ælt marcipan med appelsinskal (økologisk). Del marcipanen i 10 lige store stykker og tril til små æg mellem håndfladerne. Overtræk med smeltet chokolade og dekorér med krymmel og pynt efter egen smag.

Påskeæg med karamel krokant: Smelt sukker og tilsæt 100 g mandler. Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir og lad krokanten afkøle, inden den hakkes i små stykker. Ælt marcipan sammen med krokant (gem lidt til pynt). Del marcipanen i 10 lige store stykker og tril til æg. Overtræk med smeltet, tempereret mørk chokolade og drys med krokant.