Æbleskiver er et hit både blandt voksne og børn. Vi foreslår, at I bager dem over grillen, og gør det til en hyggelig ude-aktivitet, hvor familien kan samles om de varme gløder

Selvom det er koldt udenfor, kan det være hyggeligt at samles om grillen, varme sig ved gløderne og måske spise en lille hjemmebagt æbleskive. Eller otte.

Her får du opskriften, som er udviklet af Weber Grill Akademi, så du kan bage de lækreste skiver på din kuglegrill.

Klassiske æbleskiver på grillen

Ingredienser:
8 personer
1 l kærnemælk
4 æg
600 g mel
1 tsk. fint salt
2 tsk. natron
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. kardemomme
1 øko-citron, revet skal
50 g smør
Olie til stegning

Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde. Pisk kærnemælk og æg sammen. Bland sukker, hvedemel, salt, natron, vaniljesukker og kardemomme, og pisk det i mælkeblandingen. Tilsæt citronskal og smeltet smør.

Klargør grillen til direkte, middelhøj varme. Sæt æbleskivepanden i GBS-risten, og lad den varme op. Når panden er varm, tilsæt olie og fyld derefter hullerne halvt op med dej. Lad dejen bage i 1-2 min. Vend æbleskiverne 45 grader med en træpind eller en gaffel, fyld lidt ekstra dej i og vend æbleskiverne helt rundt. Bag videre i 1-2 min. indtil de er gyldenbrune.

Tip
Vend æbleskiverne ofte for at få en jævnt gylden overflade. Tilsæt evt. æbletern til dejen. Hvis æbleskivepanden bliver for varm, fortsæt da ved indirekte varme.