Ispinde med frossen yoghurt og frugt er en nem og lækker måde at køle ned på i sommervarmen. Derudover er de også sundere end almindelig is – og det er jo argument nok i sig selv!

Frederiksberg begyndte at koge tidligt denne sæson, og faktisk sprang vi nærmest foråret over og gik direkte til sommer. Du skal dog ikke høre os klage! Vi nyder nemlig varmen og de medfølgende undskyldninger for at mæske os i kolde drinks og is – blandt andet denne opskrift på ispinde med frossen yoghurt og frisk frugt.

Med den kan vi endda spise ekstra mange, også selv om dele af redaktionen hævder at være på kur. Meget af dem består jo af frugt, ikke?

Opskrift: Sådan laver du ispinde med frossen yoghurt og frisk frugt

Denne opskrift er ispinde med blåbær og jordbær, men du kan bruge lige præcis den frugt eller de bær, du har lyst til.

Opskriften giver cirka seks ispinde, og de tager kun fem minutter at lave. Derefter handler det om at være tålmodig, mens de er i fryseren, så begynd allerede nu, så du har ispinde klar, næste gang du craver noget sødt og koldt.

Læs også: Opskrift: Sund smoothie med moringapulver

Ingredienser:

2,5 deciliter yoghurt. Vi anbefaler vaniljeyoghurt eller måske en blåbær- eller jordbæryoghurt, alt efter hvilke bær, du vil have i dine ispinde.

Du kan også bruge græsk yoghurt, hvis du ønsker lidt ekstra protein eller tilfældigvis har det stående i køleskabet. Her skal du bare sørge for at fortynde det lidt med noget mælk, så konsistensen bliver mindre tyk. Græsk yoghurt har dog meget mindre smag, og derfor vil det være en god ide at tilsætte lidt vaniljepulver (cirka en knivspids) eller lignende.

3 deciliter frisk frugt eller bær efter eget valg. Blåbær og/eller jordbær er rigtig lækkert, men du kan også forsøge dig med for eksempel frisk ananas.

2 spiseskefulde ahornsirup. Du kan også bruge honning, agavesirup eller flydende sød. Hvis du i stedet for blåbær eller jordbær har valgt en sød variant som for eksempel kirsebær, kan du mindske mængden af sirup.

opskrift, frossen yoghurt, ispinde, frisk frugt og bær, blåbær, jordbær
Foto: Pexels

Opskrift:

  1. Har du valgt frisk frugt, der er større end blåbær, for eksempel jordbærrene, så skær dem ud i mindre stykker.
  2. Bland dine ingredienser sammen. Lav eventuelt én skål med halvdelen af yoghurten samt blåbær og sirup og en anden skål med resten af yoghurten og jordbærrene.
  3. Smag på blandingen. Vil du have den sødere? Så tilføj ekstra sirup.
  4. Hæld blandingen i ispindeforme.
  5. Stil dem i fryseren, til dine ispinde har sat sig (cirka seks timer).

Simple, lækre og muligvis vanedannende ispinde. Velbekomme!

Tip: Hold dine ispinde under varmt vand for at få dem nemmere ud af formene.

Læs også: Opskrift: Sund jordbærsmoothie med avokado

Opskrifter på andre ispinde med frossen yoghurt

Du kan også ….

  • blende dine friske bær og blande sammen med yoghurten, så smagen fordeler sig i hele ispinden.
  • skifte vaniljeyoghurten ud med ananas eller kokos, tilføje frisk ananas og voila: Piña colada-ispinde!
  • Blande din vaniljeyoghurt med banan og chokoladenips for en mere syndigtsmagende variant.

Listen med mulige smagsvarianter er uendelig, og som med så mange andre opskrifter er det kun fantasien, der sætter grænser.

Læs også: Frederiksberg ramt af tidligste varmebølge nogensinde: ”Det er så skønt”