Her får du opskriften på den populære Gin & Tonic-kaffe.

Var det noget med en Gin & Tonic? I kombination med kaffe? Ja tak, siger vi her på redaktionen. Gin & Tonic-kaffe er en af vinterens mest populære drinks.

I øjeblikket trender drinken specielt på Instagram, hvor der dagligt dukker nye billeder op af den smukke drink, hvor kaffen lægger sig øverst i lag med bobler af tonic under sig. Kort sagt, vi er vilde med den.

Gin & Tonic-kaffe
Foto: Sebastian Franzén

Og det er svenske Sebastian Franzén også. Han har udviklet flere opskrifter på den populære drink og er en rigtig kaffe-elsker. Ofte er han også i København og på Frederiksberg, hvor han indkøber lækre ting til at eksperimentere med derhjemme. Og så har han også en Instagram-profil, der er spækket med lækre kaffe- og cocktailbilleder.

Her får du hans opskrift på Gin & Tonic-kaffe, så du også kan imponere både dine gæster og Instagram-følgere med den populære drink.

Opskrift Gin & Tonic-kaffe

Først skal du koldbrygge din kaffe. Det letteste er at brygge iver is. Bryg kaffen, som du gør normalt, men brug i stedet 30 procent af den normale vandmængde som isterninger (Bruger du eksempelvis normalt 5 dl vand, så brug 3,5 til at brygge med og brug 1,5 dl is. Kaffemængden er den samme, som du plejer).

Brug en god gin. Og en virkelig god tonic. Min egen yndlingstonic hedder Orangutonic. Og den har jeg faktisk fundet lokalt i København på grænsen mellem Vesterbro og Frederiksberg.

Fyld et højt glas med to tredjedele gin & tonic og et par isterninger.

Hæld kaffen forsigtigt over gin & tonic og is.

Jeg kan godt lide at krydre med for eksempel friske urter. Rosmarin eller mynte giver en lækker aroma og smag. Gnid kanten af ​​glasset med urten og sæt et par kviste i drinken. Tynde stykker appelsinskal er også rigtig gode.

TIP: Du kan også udelukke gin og gøre den alkoholfri. Det bliver den lige så flot af. Og vupti, så har du en lækker dessert.

Gin & Tonic-kaffe
Foto: Sebastian Franzën