Denne lækre opskrift på skønne havregrynsdeller med ærter er udviklet af Fuldkornspartnerskabet. Den er perfekt som et lidt sundere alternativ i den kommende søde juletid.

Havregrynsdeller med ærter og skøn salat. Det er både grønt og lækkert. Dellerne er helt vegetariske, og så tager retten ikke specielt lang tid at lave. Med andre ord, det er et perfekt og let alternativ i en ofte travl hverdag.

Opskriften her giver cirka 18 deller. God fornøjelse i køkkenet.

Havregrynsdeller med ærter

Ingredienser:
4 personer
300 gram ærter fra frost
100 gram kartofler
100 gram broccoli
120 gram havregryn
1 lille løg
1 tsk. tørret chilipulver
1 fed hvidløg
½ tsk. peber
½ tsk. salt
1 håndfuld frisk basilikum
1 spsk. olie til stegning

Salat
50 gram rucola
1 mellem avocado
1 mango
100 gram cherrytomater
6 skiver fuldkornslogomærket rugbrød

Fremgangsmåde:
Kog kartofler og broccoli og hæld vandet fra. Tø ærterne op og hæld overskydende vand fra.

Bland havregryn, hakket løg, hakket hvidløg, chilipulver, frisk basilikum, salt og peber sammen med de kogte kartofler og det kogte broccoli. Blend det enten med en stavblender eller en foodprocessor. Put herefter ærterne i og blend igen. Der må gerne være hele ærter tilbage.

Steg herefter havregrynsdellerne med ærter på panden i lidt olie. Server med ristet rugbrød og en salat bestående af rucola, avocado, mango og cherrytomater.

Tip
Tilsæt evt. parmesanost til havregrynsdellerne med ærter