Det er sommer. Solen skinner på Frederiksberg. Og en af de varmeste og tørreste somre længe har fået salget af Aperol til at boome. Faktisk bliver der solgt dobbelt så meget som sidste år, viser tal fra Coop Analyse. Her giver vi dig opskriften på en lækker og kølende Aperol Spritz til de dejlige sommeraftener.

Salget af Aperol har aldrig været større. Den bitter-søde italienske likør, der ofte blandes med hvidvin, danskvand eller bobler – og bliver til Aperol Spritz, drikkes i år mere end dobbelt så meget som sidste år, viser tal fra Coop Analyse.

Og det er ikke kun på grund af vejret, fortæller analysechef i Coop, Lars Aarup.

”Godt nok var sommeren sidste år miserabel, men vi har gennem flere år set danskerne vise mere interesse for den bitre smag. Og i år er Aperol altså blevet årets sommerdrik”, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Sund jordbærsmoothie med avokado

Juli plejer at være den måned, hvor der drikkes mest Aperol, men i år har vi for længst passeret sidste års rekord. Og kurven ser ud til at fortsætte opad.

Præcis ligesom vejrudsigterne, der bare spår sommer og sol i lange baner. Og har du også lyst til at give dig i kast med årets sommerdrik derhjemme, så får du her opskriften på en lækker og kølende Aperol Spritz, der er perfekt til de skønne sommeraftener.

Opskrift: Aperol Spritz

Ingredienser:
5 cl Aperol
5 cl Prosecco eller champagne
1 cl Danskvand uden citrus
Isterninger
1 skive Appelsin

Fremgangsmåde:
Først fylder du et glas med isterninger. Derefter hælder du de lige dele af Aperol og enten Prosecco eller champagne i. Top med danskvand, rør forsigtigt rundt og pynt så med en enkelt appelsinskive.

Og så er det bare med at nyde din lækre Aperol Spritz. Gerne i godt sommerselskab.

Tip: For ekstra friskhed i din Aperol Spritz kan du erstatte appelsinskiven med lidt frisk mynte.