I den nye restaurant og café i Landbohøjskolens Have bliver der åbent fra morgen til aften. Og du kan både få morgenmad, frokost, en skøn grøn middag eller simpelt en kaffe eller et glas vin to go.

En gennemgående grøn profil. Både inde, ude og også på menukortet. Et helt nyt team har netop overtaget Væksthusets café i Landbohøjskolens Have.

“Vi har gjort det til et grønt univers med masser af krydderurter og blomster. Det skal boome af det grønne dejlige miljø, der er her, og det går igen i maden. Det er de grønne råvarer, der har vores fokus. Og her vil man eksempelvis kunne opleve, kokken gå ud og hente krydderurter i selve Væksthuset, men man sidder her”, fortæller Laila Bjerregaard.

Det bommer af lækkert grønt indenfor. Og det meste kan du købe med hjem.

Hun er Site Manager og været med til at skabe profilen på den opdaterede restaurant og café i Landbohøjskolens Have. Den har også samtidig fået nyt navn, så du fremadrettet kommer til at kende stedet som: Hav a Java Væksthuset by Compass Group.

Det er en koncern, der driver flere caféer og kantiner både i det offentlige og i private virksomheder i Danmark og på verdensplan. Blandt andet på campus lige ved siden af Væksthuset, og herfra har Laila Bjerregaard blandt andet hentet inspiration til Væksthusets nye grønne profil. Den er nemlig allerede en velintegreret del af koncernens andre caféer.

LÆS OGSÅ: Madklubben udvider med ny Hanzo: ”Det bliver en ægte neighbourhood-restaurant”

“Vi vil gerne slå på kvaliteten og bæredygtighed. Har vi eksempelvis en laks på menuen, jamen så er det en dansk laks opdrættet i landbaseret opdræt, som er et mere bæredygtigt valg. På samme vis holder vi også helt fra oksekød i Væksthuset”, siger Laila Bjerregaard. 

For hende er det også vigtigt, at det meste i den nye restaurant og café i Landbohøjskolens have også er økologisk.

“Det gælder både vores vin, kaffe, mælk. Alle råvarerne. Vi tænker meget over, hvad det er, vi vælger”, siger Laila Bjerregaard.

Restauranten og caféen i Væksthuset har både egen bager og konditor, der hver dag tryller øko-lækkerier frem.

Om morgenen kan du købe kaffe og lidt lækker morgenmad og brunch. Senere tilbyder den nye restaurant og café i Landbohøjskolens Have frokost. Og om aftenen vil være a la carte-retter med det grønne fokus og gode vegetarmuligheder.

“Det vil være enkel mad i et mellemprisleje netop fordi, vi tager de valg, som vi gør”, siger Laila Bjerregaard.

Det meste kan du få to go. Og så kan du også købe både krydderurter, vin og andre specialiter med hjem. Studerende ved Københavns Universitet får i øvrigt 25 procent på det hele undtagen markedsdelen.

Det oser af hyggelig og grøn stemning indenfor. Senere på sommeren vil der også hænge blomster ned fra loftet.

Lige nu er der åbent fra 8 morgen til 15 om eftermiddagen, men i takt med bedre vejr og en lempelse af de nuværende restriktioner, vil der være åbent fra tidlig morgen til sen aften. Det gælder helt frem til efteråret.

Senere på sommeren vil du også kunne hente en hjemmelavet lemonade, iskaffe eller cold brew.

Du finder Hav a Java Væksthuset i Sommerblomsthaven i Landbohøjskolens Have.

Nick Levin er daglig leder af stedet og garant for kaffe af høj kvalitet. Den kommer i øvrigt fra Kontra og selvfølgelig også økologisk.