Og så giver undersøgelsen også svaret på, hvad vi putter på rugbrødsmaden til frokost. Hvad er din egen favorit?

En æggemad, leverpostej med rødbede eller kødpålæg? Rugbrødsmaden er en klassiker og elsket favorit på frokostbordet.

Alligevel spiser vi her på Frederiksberg mindre rugbrød end i resten af landet. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Fuldkornspartnerskabet bland 1.011 danskere. Den afslører, at det her i hovedstadsregionen er 37 procent, der spiser rugbrød på daglig basis, mens det gælder for hele 46 procent af danskerne i resten af landet.

”Og så viser undersøgelsen også, at der er en overvægt af daglige rugbrødsspisere blandt den ældre del af befolkningen. Derfor har vi en fælles opgave i at få yngre generationer til at vælge rugbrødet til”, siger Rikke Iben Neess kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet.

Det sker blandt andet gennem oplysning og kampagner. Fuldkorn er nemlig en vigtig del af en sund og god kostsammensætning.

”Det officielle kostråd anbefaler, at vi spiser mindst 75 gram fuldkorn om dagen. Det svarer til en portion havregryn og 1 skive rugbrød om dagen”, siger Rikke Iben Neess.

Men blandt de trods alt mange borgere på Frederiksberg, der hapser en rugbrødsmad hver dag, så er det vidt forskelligt, hvad vi bedst kan lide som pålæg. Det har Fuldkornspartnerskabet også fået undersøgt.

”Æg, ost og kødpålæg er blandt favoritterne i undersøgelsen”, siger Rikke Iben Neess.

Den viser, at 58 procent af os foretrækker en klassisk æggemad. 59 procent er mest til forskellige typer af kødpålæg. 55 procent foretrækker ost. 47 procent hælder til en god leverpostejmad, mens 39 procent foretrækker en fiskefrikadelle. Og så er der 12 procent, som spiser vegtarpålæg på rugbrødet.

Er din favorit iblandt? Eller har du en helt anden?

Fakta

Fuldkornspartnerskabet arbejder på at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Partnerskabet består af Diabetesforeningen, Hjerteforeningen, Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse og en række fødevarevirksomheder.