Stine Vesten og Sarah Winther står bag den helt nye smykkebutik og værksted STUDIO 130 på Gammel Kongevej. Her skaber de selv smykker med et fokus på bæredygtigt materialevalg.

Bæredygtighed og miljøvenlige hensyn fylder hele tiden mere og mere. Også når vi shopper. Og nu får Gammel Kongevej sin første smykkebutik med bæredygtige materialer.

”Beklædningsindustrien er efterhånden blevet meget opmærksomme, når det kommer til bæredygtighed og miljørigtige valg, men smykkebranchen halter stadig bagefter, og det vil vi gerne ændre”, fortæller den ene indehaver af butikken Stine Vesten.

Fokus er på bæredygtige materialer og opmærksomhed rettet mod mere miljøvenlige processer i vejen mod det endelige smykke.

”Når vi udvælger materialer som perler og sten, går vi altid efter at vide præcis, hvor materialerne kommer fra. Vi har blandt andet et tæt samarbejde med vores leverandør af perler, som sætter en ære i primært at samarbejde med bæredygtige farme verden over. Det samme gør sig gældende med vores leverandører af saffirer og diamanter”, fortæller Stine Vesten.

STUDIO 130 ligger på Gammel Kongevej 130. Og her har Stine og Sarah skabt et gult univers, de selv ser som poetiske rammer for deres smykkeværksted og butik.

Lørdag 15.6 mellem 12 og 19 er der åbningsreception, hvor der vil være lidt lækkert til ganen, kold rosé og 10 procent på alle smykker i butikken.