Nye regler for at mindske madspild betyder, at du kan tjene lidt ekstra på at sælge mad til eksempelvis din nabo. Faktisk kan du nu tjene helt op til 100.000 kroner om året helt lovligt. Og så kan du oven i købet være med til at hjælpe dine naboer og være med til at mindske madspild.

Er du også en af de mange, der får lavet alt for meget lasagne, for mange frikadeller eller for mange boller, så det hele ender i skraldespanden?

Så er der nu godt nyt. Nye regler betyder nemlig, at du helt lovligt kan sælge op til fire-fem måltider om ugen til fremmede uden at være registreret hos Fødevarestyrelsen. Det sker ifølge Fødevareministeriet for at stoppe madspild og opfordre til mere deleøkonomi i hverdagen.

LÆS OGSÅ: Spar penge og støt miljøet: Nyt fællesskab bringer lokalt producerede madvarer til Frederiksberg

Du kan tjene helt op til 100.000 kroner om året. Og indtægten skal registreres som B-indkomst.

På den måde kan du altså være med til at hjælpe travle familier og sørge for, at overskudsmad ikke havner i skraldespanden.

Men skal du så gå rundt i opgangen på Frederiksberg og banke på hos naboerne med en portion lasagne i hånden?

Det kan du sagtens. Og du kan også oprette eksempelvis sedler og høre til, om nogle af dine naboer vil have lidt hjælp til madlavning på den måde. Men faktisk findes der også apps til formålet. App’en Sharefood henvender sig eksempelvis til private, der har mad til overs. Og den kan du downloade via linket her.

Husk, at du altid er ansvarlig for at forberede maden på forsvarlig vis, så du ikke kommer til at gøre folk syge.

LÆS OGSÅ: Vi spiser langt mere sundt end vores naboer på Vesterbro og i Valby

Og ellers er det bare med at komme en tur i køkkenet. Måske de nye regler også kan gavne et rigt nabofællesskab.

God fornøjelse.