Revymuseet på Frederiksberg bliver til Alhambra. Fyldt med kulørte lamper, fest i haven, sang og dans. Præcis som stemningen fra det gamle Alhambra på Frederiksberg Allé. Museumsinspektør Rikke Rottensten løfter her lidt af sløret for, hvad der kommer til at ske.

“Humor og satire er vigtigt, fordi det er her, vi både slapper af, og peger på det, der måske er galt i samfundet. Det er en måde både at bevidstgøre os på som danskere og være en ventil for de frustrationer, vi kan have i forhold til verdenssituationen”.

Sådan lyder det fra museumsinspektør Rikke Rottensten, der nu omdanner Revymuseet på Frederiksberg til Alhambra.

Hun vil gerne med Alhambra gå ind i fortællingen om, hvad det er humoren og satiren gør ved vores samfund.

“Det vil vi gøre sammen med både publikum og kunstnere. Vi vil sjovt og seriøst arbejde med scenekunstens satire og humor”, siger hun til weFRB.

Netop satirisk og humoristisk scenekunst på Frederiksberg er der en helt særlig tradition for her. Og den er Rikke Rottensten stolt af at være med til at føre videre og værne om.

“Forlystelseslivet, teaterlivet i alle dets facetter er noget, Frederiksberg er kendt for udenfor kommunens grænser. Den kulturarv er der grund til at være stolte af, vi har båret frem og stadig værner om – til glæde for hele Danmark”, siger hun.

Det sker altså fremadrettet i endnu højere grad med det nye navn Alhambra. Og at det nye navn for museet bliver Alhambra er slet ingen tilfældighed.

En virkelig trist regnvejrsdag sad Rikke Rottensten nemlig med sin kollega og kiggede ud på Allégade. Drømte sig tilbage Georg Carstensens gamle forlystelseshave på Frederiksberg Allé. Sang, dans og fest. Og så opstod Alhambra. Frederiksbergs nye og festlige samlingssted.

“I begyndelsen vil den mest synlige forskel nok være, at vi åbner museet meget mere mod Allégade. Vi får en ny port ind til haven, der matcher den ud for Lorry, og vi vil lave flere arrangementer i den hyggelige have om sommeren”, siger Rikke Rottensten.

Allerede under FRBDagene vil der være Silent Disco, og lørdag den 9. juni spiller Daimi og hendes band op til Sommerdans på Alhambra.

“Men henover sommeren kommer der også en månedlig Sommerdans, hvor alle kan komme for at danse under vejledning af en kyndig danseinstruktør – vi laver dem i samarbejde med Danseskolen Frederiksberg. Og i samme stil kommer de månedlige Alsang-arrangementer, hvor en revykunstner synger for og laver optakt til fællessang”, fortæller Rikke Rottensten.

Hun uddyber, at der i vinterhalvåret kommer flere arrangementer indendørs med mere fokus på debatter, foredrag og dialoger ved siden af de optrædener, der fortsat vil være fra museets lille scene.

Alhambra slår dørene op den 7. juni, hvor alle er inviteret til fest. Her bliver Alhambras nybyggede portal ud til Allégade afsløret. Og så vil der være koncert med Ditte Hansen og Copenhagen Phil, Frederiksberg Teaters børnekor, og senere kommer DJ Rita Blue, inden aftenen bliver rundet af med teater i Riddersalen. Og så vil gæster også få mulighed for at smage på Almhambras helt egen øl brygget i samarbejde med Frederiksberg Bryghus. Det hele begynder klokken 15.