Her får du bloggeren Julie Bruuns bud på en lækker chokoladekage med choko-mocca-ganache.

Man kan ikke sige hygge uden også at sige chokoladekage. Kaffe er uundværlig i tiramisu, et lækkert twist i flødeboller og helt perfekt i denne ganache. Du kan servere den som dessert, når I har fået plads i maven efter maden, eller på eftermiddagsbordet med en god kop kaffe.

“Jeg er glad for kaffe. Som i rigtig glad! Jeg synes, kaffe er indbegrebet af hygge – både duften og smagen. Det at slubre sig igennem en varm kop, det at sludre med søde mennesker hen over en kop, at læse en god bog for sig selv eller at sidde og arbejde med en kop i hånden. Det er som om, kaffe lige gør alting lidt mere hyggeligt,” mener Julie Bruun, der desuden har udgivet en bog med sundere hverdagsmad.

Opskriften er udviklet af Julie Bruun i samarbejde med Moccamaster.

Chokoladekage med choko-mocca-ganache

Ingredienser:
Til 8 store stykker
Kagen:
– 100 g nødder (mandler, valnødder eller hasselnødder)
– 200 g bløde dadler (udstenet)
– 4 æg
– 1 spsk. kaffepulver i 3 spsk. vand – eller 1 stærkt espressoskud
– 2 store spsk. kakao
– 1 tsk. bagepulver
– ⅓ tsk. salt

Ganache:
– Knap ¼ l piskefløde
– 80 g mørk chokolade
– 2 tsk kaffepulver (instant)

Toppes med 50 g hakket Daim eller andet chokolade

Fremgangsmåde:
1. Blend nødderne til mel i en blender, food processor eller minihakker.
2. Udsten dadlerne og kom den ned i blenderen med de resterende ingredienser til det hele er blendet ud.
3. Kom det i en kageform beklædt med bagepapir (jeg brugte 25×25 cm). Giv kagen en lille halv time ved 175 grader (hold øje, da ovne er forskellige). Den skal ikke hænge fast på en gaffel, hvis du stikker i den.
4. Lav ganachen imens ved at komme de tre ingredienser i en gryde og rør rundt, indtil massen koger og chokoladen er smeltet.
5. Når kagen er kølet af, kan de afkølede ganache smøres på. Stil kagen i køleskabet i nogle timer, til den har sat sig en smule.
6. Hak Daim, og drys det på kagen.