Frederiksberg har stemt og fundet vinderen i kategorien Frederiksbergs Bedste butik. MinKøbmand v/ Ole Foldberg på Frederiksberg Allé er løbet af med sejren – her fortæller Øko-Ole om sin butik

På hjørnet mellem Frederiksberg Allé og Kochsvej ligger en købmandsbutik. Den hedder MinKøbmand og sælger diverse dagligvarer. Umiddelbart er det ikke til at spotte, hvad der gør netop denne forretning helt speciel, men MinKøbmand v/ Ole Foldberg bærer faktisk titlen Frederiksbergs Bedste butik 2018.

Den lille dagligvareforretning har vundet den første udgave af weFRB’s årlige pris efter en afstemning, hvor Frederiksberg-elskere og en jury har stemt på, hvem de synes er Frederiksbergs Bedste.

min koebmand v ole foldberg frederiksbergs bedste butik 2018 hylder
Foto: Lars Degnbol

“Jeg er glad for, at der er nogen, der tænker, at vi er gode nok til at blive nominerede”, sagde Oles yngste datter, 27-årige Sisse Foldberg, da weFRB overbragte hende nyheden om nomineringen til Frederiksbergs Bedste butik 2018.

Hun har været i købmandsbutikken “hele sit liv”, som hun siger, og er glad hver dag, hun står op og skal på arbejde.

“Det er primært på grund af vores kunder. Alle dem, der godt kan lide at være her i butikken.”

MinKøbmand v/ Ole Foldberg Frederiksbergs Bedste butik 2018
Foto: weFRB

Nu har MinKøbmand v/ Ole Foldberg også vundet titlen og er kåret til Frederiksbergs Bedste butik 2018.

“Det var nogle meget forskellige brancher, der var nominerede, så det var helt uforudsigeligt, at vi ville vinde. Det er vildt. Men vi har nogle meget loyale kunder, som jeg også synes er verdens bedste kunder. Det er nærmest også dem, der styrer sortimentet,” siger Ole Foldberg, da vi taler med ham til prisuddelingen.

blæksprutte frederiksbergs bedste butik 2018 minkoebmand v ole foldberg
Foto: Lars Degnbol

Kigger man nærmere efter, står det klart, hvad der gør netop Ole Foldbergs købmandsbutik til noget helt særligt. Det vrimler med specialvarer på hylderne, der breder sig over dørkarme, og hvor der ellers lige er plads. For selv om butikken ikke er særlig stor, er der et kæmpe udvalg i især økologiske varer og andre produkter, der er blevet ønsket af kunderne.

Da weFRB går rundt mellem hylder og reoler, spotter vi for eksempel flere typer blæksprutte, et enormt udvalg af økologisk pasta og hvad der ligner hele Urtekrams sortiment. Bladbeholdningen spænder fra Billed-Bladet til The Economist, der er mindst 11 slags oliven, og selv tacochipsene er økologiske.

Frederiksbergs Bedste butik 2018: MinKøbmand v/ Ole Foldberg
Foto: Lars Degnbol

38 års økologi i Øko-Oles butik

Det store udvalg af økologiske dagligvarer betyder også, at Ole Foldberg af mange er kendt som Øko-Ole. Økovarerne gjorde deres indtog i forretningen allerede i begyndelsen af 80’erne, hvor de færreste tænkte i de baner. Det var endda før økomærket så dagens lys – det skete først i 1990.

“Vi har haft butik her på Frederiksberg Allé i over 40 år, og vi har solgt økologi i i hvert fald 38. Vi var nok nogle af de første, der tog økologiske varer ind, så Øko-Ole er mit øgenavn,” griner Ole Foldberg.

Frederiksbergs Bedste butik 2018: MinKøbmand v/ Ole Foldberg
Foto: Lars Degnbol

“Vi flyttede faktisk på landet for at lave vores egen mad. Det døde ret hurtigt, for det tager sin tid at have forretning ved siden af. Vi kunne ikke begge dele, men har så handlet med det siden. Nu er det blevet helt normalt i branchen, men det var det ikke, dengang vi startede.”

Sidste år fyldte MinKøbmand v/ Ole Foldberg 40 år, som blev fejret med en reception. Butikken har en stor gruppe loyale kunder og engagerer sig også i lokale tiltag. Ole Foldberg har blandt andet leveret vin, chips og kakao til høstfesten de seneste år, hvor et langt bord strækker sig hele vejen ned ad Frederiksberg Allé til ét stort gilde.

oliven minkoebmand v ole foldberg frederiksbergs bedste butik 2018
Foto: Lars Degnbol

Læs mere om Frederiksbergs Bedste 2018:

Alle vinderne af Frederiksbergs Bedste 2018

Frederiksbergs Bedste: Alt om prisuddelingen

 

Alt om vinderne:

Frederiksbergs Bedste café 2018 er Den Go’e Kaffebar: Det vigtigste er smagen

Blaabjerg & Madsen vinder Frederiksbergs Bedste burger 2018

Øko-Ole vinder: MinKøbmand v/ Ole Foldberg er Frederiksbergs Bedste butik 2018

Mêlée er Frederiksbergs Bedste restaurant 2018: Uformel og med høj kvalitet