Fasangården i Frederiksberg Have har i løbet af de sidste tre år gennemgået en sand forvandling, hvor den fornemme embedsbolig er blevet restaureret fra kælder til kvist af Slots- og Kulturstyrelsen. Der er nu indgået kontrakt med Meyers, der skal stå for et traktørsted, en mindre restaurant i Fasangården i Frederiksberg Have.

Den er ikke sådan lige til at se. Gemt bag mindehøjen “Mathildehøj” i den nordvestlige del af Frederiksberg Have ligger Fasangården med den palæagtige hovedbygning og rustikke stald i sit eget, intime skovbælte. Som en have midt i den smukke, gamle have på Frederiksberg. Og her åbner Meyers nu et traktørsted, en mindre restaurant i Fasangården i Frederiksberg Have.

“Det er fuldstændig fantastisk, at vi nu får mulighed for at åbne et traktørsted i en af de haver, jeg elsker allermest,” siger grundlægger, Claus Meyer, og uddyber:

”Vi glæder os til at skabe et kulturmiljø i fuldstændigt enestående, grønne og kulturelle rammer med fællesspisning, torvedage og dyrkning af urter og grøntsager.”

Fakta

Siden Christian d. 5. i 1682 fik opført det kongelige fasaneri og bolig for kongens fasanmester, har Fasangården haft hjemme i Frederiksberg Have. I årenes løb har den fornemme embedsbolig, der blev opført i sin nuværende form i 1828, været bolig for blandt andre den daværende Kronprins Frederiks kabinetssekretær, Peter Carl Jessen, sommerbolig for digteren Adam Oehlenschläger og æresbolig for fysikeren H. C. Ørsted. Nu går stafetten videre til Meyers.

For Slots- og Kulturstyrelsen har det været vigtigt at finde en forpagter, der har lysten og evnerne til at fortolke stedets historie på en tidssvarende måde, som binder historien sammen med nutiden og skaber gode oplevelser for alle.

”I Slots- og Kulturstyrelsen har vi knoklet i årevis for at få Fasangården til at stråle igen. Og der er ikke det gulvbræt, spær, tapet eller mursten, som ikke har været under kærlig behandling. Prikken over i’et er, at Meyers har sagt ja til at drive et traktørsted i Fasangårdens smukke rum. Her bliver der fokus på gode madoplevelser og aktiviteter, som skaber liv og åbner stedet for offentligheden. På den måde kan alle få adgang til den helt særlige historie, der knytter sig til stedet”, siger vicedirektør Gerti Axelsen, Slot-og Kulturstyrelsen.

Slots- og Kulturstyrelsen arbejder på vegne af Meyers desuden på at indhente tilladelse til at drive et lille boutiquehotel med et par værelser i Fasangården.