I har stemt, juryen har stemt, og Frederiksbergs Bedste restaurant 2018 er fundet. Her fortæller Dan Rauhe og Christian Thorsholt Jacobsen, hvad der gør Mêlée til noget særligt.

“Jeg er rimelig glad! Det har jo taget ni og et halvt år at vinde. Altså, men prisen uddeles jo for første gang nu,” griner Dan Rauhe, da vi taler med ham lige efter han har modtaget diplomet for, at Mêlée er Frederiksbergs Bedste restaurant 2018.

Han er en af Mêlées fire ejere og står som sommelier for at udvælge den helt rigtige vin til Frederiksbergs Bedste restaurant.

“Der er rigtig mange gode restauranter på Frederiksberg, men jeg tror, Mêlée er den bedste på grund af kombinationen af den mad, vi laver, den vin, vi vælger og det, vi gør for vores gæster. Vores stemning er meget uformel. Til tider måske lidt for uformel,” griner han.

“Det er den måde, vi har valgt at gøre det på, og det kan være, denne afstemning afspejler, at det er noget, vi gør rigtigt.”

Mêlée Frederiksbergs Bedste 2018
Dan Rauhe modtager diplomet som bevis på, at Mêlée er kåret til Frederiksbergs Bedste restaurant 2018. Foto: weFRB

Mandagsæblemost eller fredagsvin

Mêlée ligger på hjørnet af Martensens Allé og Gammel Kongevej. Her har den ligget i snart 10 år, og de lokale bruger restauranten både til hverdag og fest. Derfor kalder ejerne også Mêlée for en neighbourhoodrestaurant, og det mener de adskiller dem fra de mange andre spisesteder på Frederiksberg.

“Vi er den restaurant, som du kan bruge en mandag, hvor du ikke selv har lyst til at lave mad, eller om fredagen, hvor du skal ud at hygge med venner, kolleger eller kæresten. På den måde er vi altid til rådighed,” fortæller sommelier Christian Thorsholt Jacobsen, der er en af de fire ejere af Mêlée.

“Man behøver ikke nødvendigvis at komme herned med den store pengepung, og det er også derfor, vi har mange stamgæster, som både kommer og køber dyre vine eller får en enkelt, lille ret og en æblemost. Vi kan dække de fleste behov.”

Mêlée, Frederiksbergs Bedste restaurant
Foto: Stine Christiansen

Udgangspunktet hos Mêlée er det franske køkken, og brasser- og bistroretterne har – ledsaget af den franske vin – altså vundet mange hjerter på Frederiksberg. Gæsterne er primært lokale, der er kommet på Mêlée i samtlige år, men Frederiksbergs Bedste restaurant har også besøg af gastroturister, fordi den er nævnt i forskellige guides.

“Når folk browser efter Michelin og har nogle dage i København, hvor det måske ikke skal være helt lige så fint, så kigger de gerne herhen,” fortæller Christian Thorsholt Jacobsen.

“Vi får også en del gæster fra restaurationsbranchen, og det ser jeg som et sundhedstegn: At kokke og tjenere forstår, at det her er et godt sted, der ikke er for fint, men hvor man bare kan hygge sig, og hvor kvaliteten er i orden.”

Veal sweetbreads Mêlée, Frederiksbergs Bedste restaurant 2018, mad
Foto: Mêlée

Mêlée kunne ikke ligge andre steder

Fordi Mêlée ikke ligger direkte på Gammel Kongevej, er restauranten ikke nær så eksponeret som mange andre, men til gengæld betyder placeringen, at gæsterne ved, hvad de går ind til. Simpelthen fordi de ikke kommer tilfældigt forbi.

“Vi er ret priviligerede med vores gæster. De ved, hvad de kommer her for. Fordi vi ligger af Gammel Kongevej, så tror jeg, vores lokale gæster føler, de har det lidt mere for sig selv,” siger Christian Thorsholt Jacobsen.

Han og de tre andre ejere, Dan Rauhe, Simon Madsen og Rune Sauer Sonnichsen, er på fornavn med mange af gæsterne og har på den måde også gjort Mêlée til en del af byrummet omkring restauranten. Ideen om en nabolagsrestaurant bliver mere og mere fuldendt, som tiden går.

“Det kræver et lokalt sted, hvor folk bor og lever over længere tid. Der er mange, der lever et helt liv på Frederiksberg, bliver født og dør her. Det kan man ikke sige om Indre By eller så mange brokvarterer længere. Der er mere udskiftning, tror jeg. På den måde er Frederiksberg god til den type restaurant, vi vil have,” siger Christian Thorsholt Jacobsen.

Mêlée, Frederiksbergs Bedste restaurant dessert kage fastelavnsbolle
Foto: Mêlée

Mêlée laver hele tiden små forbedringer og ændringer, men aldrig noget drastisk. Restauranten er fuld alle dage i ugen, og derfor vil de fire ejere fortsætte, som de hele tiden har gjort.

“Vi vil egentlig gerne blive ved med det, vi laver i dag, og som vi elsker og er gode til: At være lokale mad- og vandingshuller. Vi er her ikke for at blive rige. Vi kan leve af det, men vi er her, fordi vi kan lide det. Vi har ikke engang et kontor, hvor vi kan sidde og tælle penge, vi er i restauranterne til dagligt og arbejder,” siger Christian Thorsholt Jacobsen, og Dan Rauhe afslutter:

“Vi startede i en mindre skala, og så er det blevet større og større. Og så er der en masse her på Frederiksberg, der har støttet os, så det er rigtig dejligt. Jeg tror ikke, vi skal gøre noget anderledes til næste år. Måske kan Anarki komme med der. Det er vores anden restaurant, som er lidt nyere.”

 

Læs mere om Frederiksbergs Bedste 2018:

Alle vinderne af Frederiksbergs Bedste 2018

Frederiksbergs Bedste: Alt om prisuddelingen

 

Alt om vinderne:

Frederiksbergs Bedste café 2018 er Den Go’e Kaffebar: Det vigtigste er smagen

Blaabjerg & Madsen vinder Frederiksbergs Bedste burger 2018

Øko-Ole vinder: MinKøbmand v/ Ole Foldberg er Frederiksbergs Bedste butik 2018

Mêlée er Frederiksbergs Bedste restaurant 2018: Uformel og med høj kvalitet