Mathilde Norholt er et af jurymedlemmerne til uddelingen af prisen Frederiksbergs Bedste. Hun er født og opvokset på Frederiksberg og elsker den helt specielle atmosfære og energi, der hersker her.

Frederiksberg har opfostret mange talentfulde og interessante personer. En af dem er skuespiller Mathilde Norholt, der er forelsket i byen på 36. år.

“Jeg føler mig som en Frederiksberg-genser. Jeg har en livslang kærlighed til den lille by i byen,” forklarer Mathilde Norholt, da vi spørger hende, hvad der fik hende til at takke ja til at være jurymedlem i den allerførste udgave af prisuddelingen Frederiksbergs Bedste.

35-årige Mathilde Norholt er i dag kendt som en dygtig skuespiller, og talentet er altså vokset frem lige her på Frederiksberg. Math, som hun kalder sig selv, er nemlig født og opvokset her, har gået i skole på Nyelandsvej og er også knyttet til området blandt andet via sin familie og et nyt projekt …

“Frederiksberg er min egen velkendte og højt elskede baglomme. Jeg kommer allermest på Frederiksberg Allé og Gammel Kongevej, da det er mine barndomsgader. Mine forældre bor stadig på en sidegade til alléen, så jeg kommer forbi så tit, jeg kan,” fortæller Mathilde Norholt og fortsætter:

“Desuden er jeg ved at tage kørekort … Bedre sent end aldrig! Det er på Hostrupsvej, lige i nærheden af der, hvor min mormor boede, og jeg gik i 10. klasse på Nyelandsvej, så der er minder overalt! Gode og sjove minder.”

Mathilde Norholt Frederiksberg
Foto: Mia Jexen

Med så stærkt og langvarigt et forhold til Frederiksberg, er det helt forståeligt, at Mathilde Norholt føler et specielt bånd til området. Også selv om hun nu er flyttet til Vesterbro. Ifølge hende kan Frederiksberg som “byen i byen” bare noget, ingen andre steder kan.

Læs også: Laura Bro: Helt deep down, så er jeg jo en Frederiksberg-pige

“Jeg tror ikke, jeg ville kunne beskrive Frederiksbergs med bare én sætning, for Frederiksberg er mange ting: En landsby, men ikke så indspist som de kære christianshavnere. Her er smukke romantiske bygninger, men ikke så koldt og bombastisk som Østerbro. Her er småt og hyggeligt, men ikke så jordbundet som Valby. Her er blevet mere cool inden for de sidste 10-15 år, men stadig ikke så råt som på Nørrebro,” forklarer Mathilde Norholt.

Hun mener, at områdets sammensætning og naboskab er en af grundene til den særlige stemning.

Mathilde Norholt Frederiksberg
Foto: Sigurd Høyen

“Der er jo en speciel atmosfære på Frederiksberg. En energi, om man vil. Der er noget hyggeligt og samtidig raffineret over Frederiksberg. Noget nært. Alle kender på en måde hinanden – om man så kommer på alléen eller på Peter Bangs Vej, så er det helt tæt.”

Som indfødt og Frederiksberg-elsker mener Mathilde Norholt også, at der er steder, der bliver overset og bør udforskes noget mere:

“Nu er Frederiksberg Allé jo ved at blive genoplivet, som Gammel Kongevej blev for et par år siden og stadig bliver. Nogle af de ydre områder, der ligger, når man går ned ad Finsensvej, er undervurderede. Der ligger ‘lommer’, der venter på at fortælle hemmeligheder.”

 

Læs mere om prisuddelingen Frederiksbergs Bedste her.