De lokale har taget MÆSK til sig som en nabo, der hjælper med at lave aftensmaden. Nu er stedet kåret til Frederiksbergs Bedste takeaway 2018.

“MÆSK er Frederiksbergs Bedste takeaway, fordi vi laver maden ordentligt, og både vores forhold til mad og mennesker er på et niveau, hvor alle kan være med,” fortæller indehaver Frederik Ketager, lige efter MÆSK har vundet titlen som Frederiksbergs Bedste takeaway 2018.

Maden hos MÆSK er uprætentiøs og ligner ifølge Frederik Ketager den, du ville lave derhjemme, hvis du altså ikke havde travlt med at gå på arbejde.

Frederiks sats på dansk takeaway vandt ham prisen som Frederiksbergs Bedste takeaway 2018. Foto: weFRB
Frederiks sats på dansk takeaway vandt ham prisen som Frederiksbergs Bedste takeaway 2018. Foto: weFRB

MÆSK er nemlig naboen, der har et køkken med plads til at lave tre liter fond, mens den ene ovn brasserer i otte timer.

I denne uge byder menuen for eksempel på tunmousse, pandekager med laksefyld, forloren hare eller klassisk kylling i karry. Du kan også få italiensk tomatsuppe eller en måltidssalat med græskar og kalvekød. Til dessert er der både rabarbertrifli, brownie og Oreo-cheesecake.

Jeg elsker Frederiksberg. Jeg har boet og arbejdet her, og min far er vokset op her, så det betyder meget for mig. Jeg kender Frederiksberg som min egen bukselomme, så det var ikke den store udfordring at vælge, hvor min forretning skulle ligge.

Kylling i karry
En af hovedretterne er i denne uge kylling i karry. Foto: weFRB

Fra jobcenter til takeaway

Oveni konceptet om klassisk og lettilgængelig mad ligger der også et stort socialt ansvar.

En tredjedel af de mennesker, der er ansat i MÆSK, fleksjobber eller er på anden led udfordrede, så de har haft svært ved at finde en plads på arbejdsmarkedet. Frederik Ketager fik ideen, mens han selv arbejdede som socialrådgiver i Frederiksberg Kommune.

“Jeg blev egentlig lidt træt af at være offentligt ansat. Dog kunne jeg noget med økonomi og med folk med sociale udfordringer, og så har jeg arbejdet med mad i mange år. Jeg har stået i køkkenet, siden jeg var barn og lavede som studerende en virksomhed, hvor jeg lavede mad til fester. Jeg har også etableret nogle køkkener og kurser i Frederiksberg Kommune, og de erfaringer er endt med at blive til MÆSK.”

MÆSK er Frederiksbergs Bedste takeaway 2018
Du kan også købe en natur- eller økovin med hjem til maden. Foto: weFRB

Vi laver egentlig bare det, folk gerne vil have

Som en nabo, der hjælper med aftensmaden

MÆSK har satset på en lille, skiftende takeaway-menu de sidste fire år, og det er altså noget, I er vilde med her på Frederiksberg.

“Vi har en stor og trofast kundegruppe af lokale, der bruger os som en forlængelse af deres eget køkken og tænker os ind som et ekstra familiemedlem, der kan stå for maden. At være nomineret er en ligeså stor succes i vores optik, som den anerkendelse, vi får, når vores kunder vælger at bruge os igen og igen”, siger Frederik Ketager, der er meget beæret over både at blive nomineret og ende med at vinde titlen.

MÆSK er Frederiksbergs Bedste takeaway 2018
Fonden står og hygger sig i gryderne. Foto: weFRB

MÆSKs beliggenhed på hjørnet af Nyelandsvej og Nordre Fasanvej er både god og dårlig, mener han. For eksempel er han ærgerlig over, at der ingen parkeringspladser er.

“Mange laver lige en sørøverparkering, når de skal hente maden, det tager jo kun få sekunder, selv om maden tager lang tid at lave. Det er en del af konceptet, at det skal være lettilgængeligt,” forklarer Frederik Ketager.

“Men det er en fordel at ligge der på grund af de mange loyale kunder. Det kan vi jo også se nu, hvor vi er blevet kåret til Frederiksbergs Bedste takeaway – vi har haft 10-15 mennesker om dagen inde og sige tillykke! Der er en fantastisk opbakning, og folk har taget os til sig som en nabo, der hjælper med at lave maden.”

Frederiksbergs Bedst takeaway 2018, MÆSK, ligger lige på hjørnet af Nyelandsvej og Nordre Fasanvej.
MÆSK ligger lige på hjørnet af Nyelandsvej og Nordre Fasanvej. Foto: weFRB
Frederiksbergs Bedste takeaway 2018, MÆSK, ligger lige på hjørnet af Nyelandsvej og Nordre Fasanvej.
Foto: weFRB

Læs mere om Frederiksbergs Bedste 2018:

Alle vinderne af Frederiksbergs Bedste 2018

Frederiksbergs Bedste: Alt om prisuddelingen

 

Alt om vinderne:

Frederiksbergs Bedste café 2018 er Den Go’e Kaffebar: Det vigtigste er smagen

Blaabjerg & Madsen vinder Frederiksbergs Bedste burger 2018

Øko-Ole vinder: MinKøbmand v/ Ole Foldberg er Frederiksbergs Bedste butik 2018

Mêlée er Frederiksbergs Bedste restaurant 2018: Uformel og med høj kvalitet