Madklubben Frederiksberg byder på et klart koncept med ærlig mad i Frederiksbergs gamle stationsbygning.

Henkastet til en ambivalent følelse af at være midt i historiske herskabsomgivelser og en ’club’ med lidt for høj musik – Ja, det er altså svært både at spise, tale og forsøge at råbe sig over en øredøvende lyd af Michael Jackson – glemte jeg nærmest det hele, da jeg tog en skefuld af en perfekt afbalanceret svampesuppe med både puré på bunden, stegte svampe og crudité.

Musikken blev heldigvis skruet ned efter Jacksons optræden.

Klokkeklart manifest

Madklubben Frederiksberg er en klub. Med alt hvad der dertil hører af musik, stemning og glade mennesker. Men Madklubben Frederiksberg er også historien om ærlig mad baseret på gode råvarer, service i verdensklasse og et klokkeklart manifest. Her bliver der krævet noget af dig som gæst.

”Vi elsker at kunne tilbyde fremragende mad og drikke til en ualmindelig fornuftig pris, og for at kunne netop det, må vi gi’ os lidt på andre områder. Det bør man lige notere sig, når man skal besøge os. Vi sørger for god vin og mad i lækre omgivelser – vi fortæller ikke lange historier om maden og kender ikke til de intime detaljer omkring vinenes tilblivelse. Du er selv en aktiv deltager i måltidet; du skænker selv og læser dig selv til elementerne på tallerkenen – derfor kan vi servere gode råvarer og store vine til billige priser”, skriver Madklubben på sin hjemmeside.

Og konceptet er klart. Menuen er kort og skiftes løbende ud. En ret koster 125 kroner. To retter koster 200. Og vil du have dessert med, koster tre retter 225 kroner. Så kan der være enkelte tillæg.

Dagens fangst i nettet

Vi blev budt velkommen af en særdeles smilende og varm vært, der anviste os vores bord midt i den gamle ventesal i Frederiksbergs historiske stationsbygning. Anno 2018 med udsigt til åbent køkken fra vores frederiksbergske herskabsstole designet af Wegner. Indretningen på Madklubben Frederiksberg er både klassisk, smuk og fyldt med stemning og varmt træ.

Vi begyndte at kigge på menuen, mens vi tyggede på husets rødbedechips og to cocktails bestående af en dark’n’stormy og Madklubbens egen udgave af en gin og tonic med både grape og basilikum. Skøn balance af både bitterhed og friskhed i drinken akkompagneret af de sprøde chips.

”Hvad er dagens fangst?”, spurgte jeg vores lige så smilende og søde tjener, da hun opmærksomt kom med den gratis ad libitum-vand, som Madklubben altid serverer.

Hun vidste det ikke, men gik straks i køkkenet for at finde ud af det.

”Lyssej”, kom hun smilende tilbage og fortalte uden at vide, om den blev stegt, dampet eller bagt.

Og det er altså lidt ærgerligt, at man på menuen har en ret, man ikke selv kan læse sig til. Og at personalet heller ikke har det på rygraden. Også selvom man har et manifest, der kræver noget af dig som gæst. Det virker bare sløset.

Lækkert og befriende ærligt

Til forret fik vi den føromtalte fremragende svampesuppe, som blev serveret i kande ved bordet. Og mit råd er lige så soleklart som Madklubbens koncept. Skynd dig ned og bestil svampesuppen, inden Madklubben Frederiksberg tager den af menuen igen. Den er vitterligt fremragende.

Som hovedret valgte jeg at gå ombord i en klassisk ribeye fra Uruguay med husets fritter og en cremet bearnaise, mens min gæst valgte den ukendte Dagens Fisk som en slags surprise. Lyssejen, som smeltede til perfektion i munden, blev på ærlig vis hevet i land med et halvt blomkålshoved, mandler, sauce med mandelolie samt cremet æggeblomme. Virkelig delikat. Som tilvalg fik min gæst knuste kartofler, der var et kedeligt bekendtskab. Uden balance, salt og meget mere moset end knust.

Min bøf var medium-stegt til perfektion. Mere end mør. Klassisk, når det er allerbedst.

Med både suppe, fisk og kød gik vi efter en let rødvin og valgte en overkommelig at betale 2015 Bourgogne Rouge fra Joseph Faiveley. En let, syrlig og lækker Pinot Noir uden så mange udsving, præcis som en let rouge fra Bourgogne skal være.

Vi sluttede af med både brownie og syltet pære, tilsat henholdsvis vaniljeis og syltede skovbær samt iscreme og crumble. Lækkert og befriende ærligt som resten af Madklubben Frederiksbergs retter, der ikke gør sig til mere, end de er. Det er nemlig ærlighed, når det er bedst. Og så i rigtig dejligt ‘club’-selskab. Vi glæder os allerede til at komme igen.

Det fik vi:

To vand ad libitum: 0 kroner
To cocktails: 170 kroner
En flaske rødvin: 350 kroner
Et glas sauternes: 50 kroner
En Café Latte: 40 kroner
To menuer: 450 kroner
Tillæg: 250 kroner
Knuste kartofler: 35 kroner

I alt: 1.345 kroner

Stjernerne