Godthåb & Kaffe byder på kvalitetskaffe, nærvær og nye venskaber. Her er det helt okay selv at gå i køkkenet efter et vandglas. Og så er der altid garanti for smil og grin på kaffebaren på Frederiksberg, der ligger gemt væk fra Godthåbsvej i en stille sidelomme.

”Gud, hej, Hvordan gik det i weekenden? Kom I af sted i sommerhus?”.

Vi er lige trådt ned ad trappen til Godthåb & Kaffe en stille eftermiddag. Her sidder flere lokale stamgæster allerede og sludrer. Og her emmer der af både nærvær, naboskab og nye venner.

Godthåb & Kaffe er nemlig en skjult perle på Frederiksberg, der er et lokalt stamsted. Ja, nærmest hangout-place for alle lokalkendte. Men bare rolig, her er altid plads til en ven mere.

”Jeg ser lidt det her som alles forlængede stue. Her er plads til det hele. Man kan møde nye venner, være sig selv. Sidde med sin bærbare eller bare hente en kaffe til at tage med. Men her er altid plads til en sludder. Det synes jeg er så fedt at se. For det her er virkelig blevet et sted, der bringer folk sammen, fortæller Hanna Askar, der er indehaver af den lille kaffebar, som ligger skjult væk i en stille sidelomme til Godthåbsvej.

For selvom Godthåb og Kaffe har adresse på Godthåbsvej, så skal du dreje ned ad første sidevej, når du kommer fra Falkoner Allé. Og her i en kælder finder du kaffebaren, der mest af alt kan sammenlignes med Central Perk fra ikonserien, Venner.

”Her er det altså helt okay selv at gå i køkkenet efter et vandglas. På mange måder skal der bare være plads til, man er sig selv”, fortæller Hanna Askar.

Godthåb og Kaffe Hanna Askari
Foto: Lars Degnbol

Og en af dem, der både elsker at være sig selv, og som ser Godthåb & Kaffe som sin forlængede stue er Pernille Torbjørnsson, der næsten på daglig basis slapper af i den ekstra stue.

”Det er et sted, hvor jeg går ned og bare er mig selv. Fuldstændig mig selv. Der er plads til både at sidde med en avis, en computer eller at falde i snak med de andre stamgæster. På mange måder er det min lokalbodega, bare med kaffe”, siger hun til weFRB.dk.

Og netop kaffen går indehaver Hanna Askar meget op.

”Vores bønner kommer fra risteriet Roast, der er et af landets bedste”, fortæller hun.

Kaffe Godthåb og Kaffe
Foto: Lars Degnbol

”Vores espressoblend skifter hver tredje måned efter sæsonen, og noterne bliver altid tilpasset årstiden”, siger Hanna Askar.

Godthåb & Kaffe har åbent onsdag til fredag fra 10-17.30 og i weekenden fra 10-17. Pssst, finder du frem til kaffebaren, så må du ikke snyde dig selv for stedets fremragende rumballs.