ZOO satser på gastronomi i verdensklasse og åbner tre nye restauranter med fokus på fine dining, folkelige madoplevelser og en vegetarisk variant. På sigt bliver det også muligt at spise på restauranterne uden for havens åbningstid.

En asiatisk-fransk fine dining-bistro. En plantebaseret restaurant med jordnære grønne retter. Og en klassisk dansk restaurant i moderne mormorstil.

Nu vil ZOO ikke længere kun være kendt for sine dyr. Haven skal også være en gastronomisk højborg. Og den 1. april lukker ZOO helt ned for sine velkendte restaurationer og åbner for helt nye koncepter i partnerskab med Madkastellet.

”Vi kommer med tre restauranter, der kan understøtte ZOO’s udvikling samtidig med, at vi kan gøre det attraktivt for en ny generation af besøgende, der har andre forestillinger om, hvad en kulinarisk oplevelse er. Det handler både om sundhed, økologi, råvarer og value for money. Vi kan sammen med ZOO gribe de nye tendenser og samtidig favne de eksisterende, således at også maden i ZOO bliver et folkeligt projekt”, fortæller Rasmus Pors, partner og grundlægger af Madkastellet.

På restauranten Panpan kan du eksempelvis spise kendte franske retter med et tydeligt asiatisk tvist, mens du kigger direkte udover ZOO’s nye pandaanlæg. Restauranten får 140 sidepladser og dertil en stor terrasse, hvor man kan spise med udsigt over Elefanthuset. Her begynder priserne fra 95 kroner.

“ZOO flytter op i en kulinarisk klasse, der tåler sammenligning med byens øvrige restaurantscene og med mad for enhver smag og pengepung”, siger kommerciel direktør i ZOO, Christian Higraff.

Og er smagsløgene mere til det vegetariske køkken, så åbner ZOO også Botanika. En plantebaseret restaurant med grønne retter. Her kommer der også til at være frisklavet juice, kaffe, croissanter og et udvalg af kager. Rummet indrettes som et orangeri med spiselig udsmykning. Her begynder priserne fra 75 kroner.

Endelig åbner FOLK. En hyggelig, klassisk, dansk restaurant i moderne mormorstil, hvor der både serveres smørrebrød og varme retter. Her begynder priserne også fra 75 kroner.

I første omgang bliver det kun muligt for besøgende i ZOO at spise på restauranterne i havens åbningstid, som i foråret og sommeren er frem til klokken 20 hver dag. Men på sigt er det også meningen, at det skal være muligt at spise på restauranterne uden om havens åbningstid og indgangspris.