Hvor nyder man den bedste kaffe eller køler hyggeligst ned med en drink? Hvilke parker er ideelle til sommeren, og hvor er solen allersmukkest? Vi har spurgt nogle lokale om deres yndlingssteder på Frederiksberg.

Små parker, hele gader og hyggelige caféer er blandt favoritterne, når det kommer til at nyde solen. WeFRB har været på gaden og spurgt efter lokale sommeranbefalinger og yndlingssteder på Frederiksberg.

Kaffe og drinks på Værnedamsvej

Anna, yndlingssteder, sommer, frederiksberg, anbefalinger, allegade
Foto: WeFRB

“Et af mine absolutte yndlingssteder er helt klart Granola på Værnedamsvej. Der er så hyggeligt og charmerende, og så er det jo en livlig gade. Faktisk vil jeg også gerne anbefale Værnedamsvej generelt,” siger 18-årige Anna, som vi møder på Allégade.

“Jeg møder også altid folk, jeg kender der. Det er et godt sted både til en kop kaffe eller en drink, alt efter hvad klokken er … Der er også lækkert at spise”.

Hvis solen skal nydes med en picnic, har Anna også en favorit:

“Så ville jeg tage i Landbohøjskolens Have. Eller i Haveselskabets Have. Der er meget mere stille og roligt end i Frederiksberg Have.”

Guide til Frederiksberg Granola
Granola på Værnedamsvej. Foto: Lars Degnbol

Læs også: Sankt Hans 2018: Alt, der sker i og omkring Frederiksberg Have

Romantisk og instagramable park med springvand

Ved krydset mellem Gammel Kongevej og Smallegade møder vi 24-årige Tacha. Hun har et helt særligt sted, hun gerne vil fremhæve, da vi spørger, hvor på Frederiksberg der er allerbedst at nyde sommeren.

“Der ligger en rigtig smuk park eller have nede ved siden af Lorry. Hvad er det nu, den hedder … Det er revymuseets have!”

Revymuseet, der netop har skiftet navn til Alhambra, har både springvand og masser af roser i den flotte have ud til Allégade.

“Jeg har faktisk været på fotoshoot der, fordi jeg laver musik og skulle have taget billeder til min Instagram-profil. Min veninde er fotograf og foreslog stedet, og så blev jeg forelsket i det. Der er meget romantisk”, siger Tacha og fortsætter:

“Det er også sådan et sted, hvor man lige kan gå en tur med familien og med børnene i en klapvogn.”

Tasha ved Frederiksberg Rådhus, gammel kongevej, anbefalinger, yndlingssteder, sommer, frederiksberg
Foto: WeFRB

Læs også: Nu kommer populære Mad & Kaffe til Frederiksberg

Vegansk og hundevenlig café på Gammel Kongevej

“Der ligger en café, jeg virkelig gerne vil anbefale, for jeg føler, den er blevet totalt forbigået, og den fortjener bedre”, fortæller 30-årige Katrine om det bedste af sine yndlingssteder på Frederiksberg: Acacia, der ligger på Gammel Kongevej tæt på rådhuset.

Og det er faktisk også et sted, som trendsætteren Cathrin Christensen tidligere har anbefalet i sin store guide til Frederiksberg.

Hun fremhæver det enkelt indrettede, store lokale, men er allergladest for maden, som er lækker, let og sommeragtig. Katrines favoritter tæller både kage, smoothie, risotto og french toast.

“Caféen er vegansk og indrettet i en nordisk stil, og selv om priserne er i den lidt dyrere ende, så er de meget rimelige i forhold til den megahøje kvalitet – og så er den ejet af mor og datter, hvilket er ret sødt. De har en rolig hund, der får lov at ligge ved siden af døren til baglokalet, og man må også selv have hunde med ind”.

Katrine, Aksel Møllers Have, Helgesvej, yndlingssteder, sommer, frederiksberg, anbefalinger
Foto: WeFRB

Læs også: Frederiksbergs Bedste: Prisuddelingen, hvor du er med til at hylde Frederiksberg