No bake betyder, at disse brownies ikke skal bages i ovnen. Havde det ikke været for kaffen, ville de også være raw. Selvom de ikke er helt raw, så bevares de gode egenskaber fra nødder, kakao og dadler stadig. 

Opskrift af Johanne Mosgaard, Englerod.dk i samarbejde med Moccamaster

Jeg elsker kombinationen af kaffe og kakao, som giver denne mokkasmag. De lækre no bake-brownies er skønne at toppe med kokosyoghurt, havrefraiche eller noget tilsvarende, som giver et syrligt modspil den til kraftige chokoladesmag.

Jeg er vild med at tilsætte kaffe i søde sager. Derfor får I her en opskrift på en lækker fudgy brownie, der passende kan nydes med en kop kaffe, med eller uden koffein.

LÆS OGSÅ: Opskrift på lækker chokoladekage

Næsten raw brownies med dadler, nødder, kakao og kaffe. Disse brownies er super nemme, at lave, de skal ikke bages i ovnen og indeholder en masse gode ingredienser.

No bake-brownies med mokkasmag

Ingredienser:

150 g nødder af eget valg
4-5 spsk usødet kakaopulver, f.eks. raw kakaopulver

50 g kakaonibs
1 dl kaffe, evt. koffeinfri
250 g friske dadler u. sten
1-2 tsk fast koldpresset kokosolie
1 knivspids himalaya- eller havsalt

Til servering:
kokosyoghurt, havrefraiche eller tilsvarende

Fremgangsmåde:
Hæld nødder, kakaopulver og kakaonibs i en foodprocessor og puls til nødderne er hakket helt fint. Tilsæt kaffe, dadler, kokosolie og en knivspids salt. Lad foodprocessoren køre, til det bliver en samlet masse. Afhængig af, hvor god din foodprocessor er, kan du muligvis være nødt til at røre lidt rundt i massen løbende indtil massen er blendet godt igennem. Dæk et lille firkantet fad (jeg bruger et fad på 20 x 20 cm) med bagepapir, og hæld den blendede masse i fadet. Fordel det jævnt med en dejskraber og skrab overfladen glat. Stil fadet i køleskabet natten over, omkring 12 timer. Skær kagen ud til små brownie stykker og server med kokosyoghurt, havrefraiche eller et lignende syrligt produkt efter smag.

Tip: Skulle du have ekstra brownie i overskud, eller skærer du kanterne af, kan du nemt lave dem til lækre romkugler. Tilsæt blot en smule romessens, rul til kugler og vend i groft kokosmel.