Den Go’e Kaffebar på Frederiksberg Allé satser på kvalitet og gode oplevelser. Her afslører kvinden bag kaffebaren, hvilke kaffepræferencer folk på Frederiksberg har.

Dobbelt latte. Cappuccino. Flat white eller en helt klassisk filterkaffe.

De seneste år er udvalget af kaffedrikke boomet. Alligevel holder folk på Frederiksberg fast i den velkendte Cafe Latte, fortæller Rikke Clausen, der er kvinden bag Den Go’e Kaffebar på Frederiksberg Alle.

”Vi sælger helt klart mest Cafe Latte med dobbeltshot eller Cappuccino i samme størrelse”, fortæller hun.

”Men de er altså skarpt forfulgt af cortadoen, der er den spanske udgave med meget mindre mælk i. Og nu også filterkaffen. Den har fået en genkomst. Og det kan jeg virkelig godt forstå, for med alle de valg, der efterhånden er, så er det helt befriende bare at bestille en kop klassisk sort kaffe”, siger Rikke Clausen til weFRB.dk.

Selv er kaffebarsindehaveren mest til single cortado. I marts 2017 åbnede hun Den Go’e Kaffebar, der har fokus på kvalitetskaffe og god stemning. For er der noget, Rikke Clausen går op i, så er det netop kvalitet og følelsen af at skabe en god oplevelse for alle gæster.

Den Go’e Kaffebar på Frederiksberg Allé
Rikke Clausen er selv mest til single cortado. Foto: Anders Reinholdt Jonssen

”Jeg er kvalitetsmenneske og perfektionistisk, så lige meget hvad vi serverer, så skal det være så godt som muligt, Det vigtigste i en kaffe er jo smagen. Det handler ikke om at kunne lave fin latte art, for hvis kaffen smager af Pommern til, er det jo lige meget”, fortæller hun.

Hvis jeg nu kan gøre folk glade her, så kan det forhåbentlig smitte af på andre også

Derfor har hun også selv nøje udvalgt bønnerne til kaffen på Den Go’e Kaffebar, som kommer fra Papua Ny Guinea og bliver leveret af espressos.dk.

”Det er en dejlig blød og rund bønne med meget krop”, fortæller Rikke Clausen.

Hun har boet på Frederiksberg i 17 år og har i virkeligheden en bagrund som grafisk designer. Men drømmen om at skabe et rum til lokale med plads til smil, gode oplevelser og fokus på kvalitet, fik hende altså til at slå dørene op til kaffebaren.

”Jeg har altid godt kunnet lide at skabe rum til folk, som de kan lide at være i. Og jeg ville gerne bidrage med noget til både folk her og lokalområdet- Og så tænkte jeg, at hvis jeg nu kan gøre folk glade her, så kan det forhåbentlig smitte af på andre også. Jeg elsker at mærke, at folk har det godt og hygger sig”, siger Rikke Clausen.

Den Go’e Kaffebar har fra 1.april åbent fra 7.30 til 18 i hverdagene og 9.30 til 18 i weekenden. Udover kaffe, kan du her få friskpresset juice, morgenmad, boller, kager, lidt frokost i form af madtærter eller en god salat. Og så kan du møde Rikke, der selv står bag disken på kaffebaren.

Den Go’e Kaffebar på Frederiksberg Allé
Foto: Anders Reinholdt Jonssen