Efteråret byder på en masse dejlige danske rodfrugter. Og rødbede er en af dem, du kan bruge til rigtig meget. Her får du en opskrift fra Fuldkornspartnerskabet på en lækker og sund smoothie med rødbede, appelsin og fuldkorn.

Smoothie med rødbede. Det er helt vildt lækkert og utrolig sundt. Rødbeder er nemlig fremragende til at rense leveren, reducere forhøjet blodtryk og til at bekæmpe forstoppelse. Derudover har rødbede en masse mineraler og vitaminer. Det er især magnesium, natrium, calcium og jern samt C og A vitamin.

Denne opskrift kræver lidt forberedelse med en base af mandelmælk, men den kan du lave en stor portion af og gemme i køleskabet, så du har nok til flere dage.

Smoothie med rødbede, appelsin og fuldkorn

Ingredienser:
Mandelmælk:
2½ dl mandler
7½ dl iskoldt vand
50 g afkølet havregrød
1½ dl mandelmælk
¼ dl friskpresset rødbedesaft
1 dl friskpresset appelsinsaft
2 tsk. ingefærekstrakt evt. vaniljepulver

Fremgangsmåde:
Mandelmælken kan laves selv ved at sætte mandler i blød i vand mindst 3 timer før, men gerne natten over. Herefter sies iblødsætningsvandet fra og mandlerne blandes med vand, blendes og sies gennem en fintmasket sigte eller et klæde. Ingefærekstrakten laves ved at blende ingefær med vand og si trevlerne fra. Alternativt kan der anvendes tørret eller friskrevet ingefær.

Alle ingredienserne blendes i nogen minutter. Hvis smoothien ikke er kold nok, kan den sættes på køl eller der kan tilsættes lidt isterninger