Kronprins Frederik markerede sin 50 års fødselsdag med et brag af en folkefest med Royal Run på Frederiksberg, hvor han løb 10 kilometer med 25.000 løbeglade lokale fra starten på Gammel Kongevej til målet på en aftensolfyldt Frederiksberg Allé, og weFRB var med.

57 minutter. Så længe tog det Kronprins Frederik at løbe Royal Runs 10 kilometer igennem et festklædt Frederiksberg og København mandag aften, 2. pinsedag.

Og der var virkelig folkefest. Mange tusinde mennesker var mødt op for at heppe på Kronprinsen, da han lidt over 18.30 ankom i aftensolen foran Frederiksberg Rådhus. Her blev han mødt af Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj og Københavns overborgmester Frank Jensen, mens lokale piftede og klappede af Kronprinsen.

Forinden var Kronprinsen landet med helikopter på Officerskolen, hvorfra han blev kørt til Frederiksberg Rådhus.

”Der findes vel ikke noget andet Kongerige i den her verden, hvor der bliver inviteret til løbefødselsdag, sagde Jørgen Glenthøj i sin velkomst, inden Kronprinsen og 25.000 løbeglade lokale klokken præcis 19 blev skudt af sted på de 10 kilometer. Imens vinkede han glad til tusindvis af tilskuere på lægterne på Gammel Kongevej.

”Det er sådan en fed måde at fejre sin fødselsdag på. Og jeg har også både en datter og svigersøn med i løbet”, fortalte Tapi Heiberg ivrigt og glad til weFRB.

Foto: Lars Degnbol

Sammen med veninden Ulla Emdahl er hun kommet for at hylde hele Danmarks Frederik.

Vi er kommet for at se ham og være med til at fejre ham

Og det var der mange tusinde lokale, der valgte at gøre på ruten gennem både Frederiksberg og København, hvor Kronprins Frederik overalt blev tiljublet fra lægterne.

Det gjaldt ikke mindst, da Dronning Margrethe efter en halv times tid af løbet gik ud på balkonen fra Amalienborg, hvorfra hun vinkede og heppede på Kronprinsen.

Det gav energi til de sidste kilometer. Og klokken 19.57 nåede en glad Kronprins i mål på ikoniske Frederiksberg Allé.

”Jeg skal lige have pusten”, udbrød Kronprinsen med det samme.

Foto: Lars Degnbol

”Det var en drøm, der blev til virkelighed i dag. Det var et fantastisk godt rutevalg. Og med den opbakning både fra balkonen på Amalienborg og på lægterne undervejs. Det var fantastisk”.

Og sådan lød det også om de smukke omgivelser på Frederiksberg.

”Frederiksberg har den smukkeste setting i aftensolen”, sagde Kronprinsen til weFRB.

Royal Run markerer Kronprinsens 50 års fødselsdag. Og bestod af fem løb i de fem største danske byer. Over 70.000 løbere fra hele landet deltog i de forskellige løb.

Her kan du gå på opdagelse i flere billeder fra Royal Run på Frederiksberg: