Lørdag åbner Konsjös. En helt ny café, kaffebar og butik fyldt med lækkerier og godt til ganen fra hele verden. Som navnet antyder, så handler det om bevidsthed. Omkring miljøet, det vi putter i munden, og hvem der producerer det.

”Vi har lige sagt nej til at få en parmaskinke på menuen. Hvorfor skal vi dog det, når der er masser af lækre skinker i vores lokalmiljø, produceret uden så meget transport og CO2-udledning, som hvis vi tog en skinke fra Norditalien på menuen”, fortæller Katrina Bjerre, en af fire indehavere af Konsjøs, en helt ny café, kaffebar og butik med lækkerier på H.C. Ørsteds Vej.

Sammen med sin mand har hun i fem år drevet Vin med Hjerte, der importerer vin fra små bønder i Sydafrika, sælger det videre i Danmark for derefter at bruge noget af overskuddet til at bygge brønde med vand i Zambia. Nu fører de konceptet endnu videre med Konsjös.

”Vi udvider både med egen import af kaffe og te fra små bønder. Normalt fælder man hele skove fyldt med træer for at gøre plads til teplantager i eksempelvis Thailand, men vi sørger for at vores te udelukkende kommer fra steder, hvor den vokser vildt”, siger Katrina Bjerre.

I de nye lokaler på H.C. Ørsteds Vej 38 kan man både drikke teen, men man kan også købe den med hjem. Her er der nemlig både kaffebar, café og butik på en gang.

”Vi kommer til at have en masse lækkerier på hylderne som hjemmelavet hybenmarmelade, olier og balsamico. For os er det vigtig, at det man kan få lokalt, det køber vi lokalt”, siger hun.

Menukortet i caféen kommer til blandt andet at byde på salater, sandwich og drikkevarer i alle afskygninger. Og på sigt er det også meningen, at Konsjös åbner op for at være vinbar.

I hverdagene kommer Konsjös til at have åbent fra 8-18, og i weekenden bliver åbningstiden fra 9-18.

Hvis du vil læse mere om, hvordan Konsjös støtter afrikanske bønder, kan du gøre det på Vin med Hjertes hjemmeside via linket her.