Komedieserien Klovn med Frank Hvam som hovedperson optages næsten udelukkende på Frederiksberg. Se her, hvor i byen, serien foregår: Klovns locations.

Der er som sædvanlig pinligheder på stribe i komedieserien Klovn, der netop er kommet med en ny sæson – men der er også masser af optagelser af Frederiksberg. Vi har samlet nogle af de locations, serien finder sted på her i byen.

Casper Christensens hus

På Jacobys Alle 21 ligger et slotlignende hus fra 1916, og det er en af de locations, man sent glemmer. Jacobysborg er en villa på 610 kvadratmeter med 16 værelser, og det er her, Caspers karakter bor i den nye sæson Klovn. Før boede han på Dalgas Boulevard i “det hvide hus”.

“Frederiksberg Mansion”, som Jacobysborg også bliver kaldt, har blandt andet huset en bed & breakfast.

Franks hus

Mia og Frank boede i de første sæsoner af Klovn i en hvid patriciervilla på Fuglebakkevej 64, men nu er parret flyttet til området omrking Peter Bangs Vej station, hvor Dorthe Blaabjerg Madsen, der til daglig ejer spisestedet Blaabjerg & Madsen, normalt bor.

“Vi syntes, det kunne være sjovt at se, hvordan sådan noget foregik. De optog i vores hus i to måneder i dagtimerne, mens vi var på arbejde, og de var rigtig søde og gode til at overholde aftaler,” fortæller Dorthe Blaabjerg Madsen om holdet bag optagelserne.

“Vi har selvfølgelig set den nye sæson, og det er ret specielt at se sit eget hus i fjernsynet, for der foregår jo nogle tåkrummende ting, men det vidste vi godt på forhånd, da vi kender Klovn.”

Læs også: Blaabjerg & Madsen vinder Frederiksbergs Bedste Burger 2018

frank mia klovn locations frederiksberg
Foto: Per Arnesen/TV 2

Mias café

Mia elsker at bage og har også en café på Gammel Kongevej. Det er caféen Maudes Salon på Gammel Kongevej 164, der er indrettet i fransk stil og i serien blandt andet har Per Pallesen til at underholde. Hvilket selvfølgelig går galt. I samme afsnit, “#metoo”, har Lene Nystrøm besøg af sin norske kammerat, som cykler hende rundt i Frederiksberg Have i en ladcykel.

Læs også: Hele Danmarks Mr. Grand Prix: ”Jeg elsker at bo på Frederiksberg”

Slagter Lund

I afsnit 4, “Slikræven”, er Frank utilfreds med Slagter Lunds emballage, fordi han har fragtet en utæt pebersovs hjem i tasken. Slagter Lund ligger på Peter Bangs Vej 123, og da Casper er med derude, udspiller denne dialog sig:

Casper: “Hvad fa’en er det for et sted, det her, Frank, mand?”

Frank: “Det er ydre Frederiksberg.”

Casper: “Her er jo rædselsfuldt.”

Casper og Frank slentrer som oftest på Frederiksberg Allé og Gammel Kongevej, mens de taler om, og får, gode idéer.

Læs vores artikel om Ewalds, der er åbnet af Slagter Lunds barnebarn

Herreskrædder

Hos skrædder Peter Unden på Bianco Lunos Alle 1 får Casper lagt sine bukser ud, så kæresten Lene Nystrøm ikke opdager, at han er gået en buksestørrelse op. Det er nemlig efter sigende grunden til, at hun gik fra Aqua-kollegaen Søren Rasted. I de gamle sæsoner handler de hos Garodkin på Godthåbsvej.

casper lene klovn locations frederiksberg
Foto: Per Arnesen/TV 2

Creative Space

Casper og Frank tager på scoretogt i keramikcaféen Creative Space på Gammel Kongevej for at få kontakt til nogle damer i afsnit 8. Her kommer Frank til at skrive “Mia” på sit keramik og må ud i en længere forklaring om en død mor, så han ikke afslører, at han er i et forhold. Derfor hedder afsnittet “Hvil i fred, Mia”.

Læs også: Anmeldelse: Kreativ keramik og god kaffe: Creative Space er en lille perle med indbygget stress

Køle-Møller

Franks ven Pivert dør i en tragisk kummefryserulykke i afsnit 5, “Tipo Napoli”, hvorefter Køle Møller sætter den involverede fryser til salg. En stor del af afsnittet foregår derfor i og ude foran Køle-Møller på H.C. Ørstedsvej 39C.

Til begravelsen besøger Frank og Mia den forkerte kirke. De tager nemlig i Sankt Markus Kirke ved Forum i stedet for Sankt Lukas Kirke på Christian Richardts Vej ved Falkoner Alle.

“Det kan også have været Sankt Thomas. De hedder fandme alle sammen noget med Sankt”, siger Frank, mens han og Mia ræser ned ad Frederiksberg Allé.

 

På kortet her finder du alle interessepunkterne fra Klovn. Så kan du selv tage en tur rundt på Frederiksberg og besøge seriens locations.

Locations i tidligere sæsoner

I de første sæsoner har Casper og Frank kontor i Rialto-bygningen på Smallegade lige ved rådhuset. Her hænger de ud på baren Vinstue 90 på Gammel Kongevej 90 og får renset tøj i Lyn Rens lige ved siden af. I de gamle episoder spiser de også ofte på en café, der hedder Kong Gulerod, som i virkeligheden var Frederiks på Gammel Kongevej (i dag Café Emma), og de står på skøjter på skøjtebanen, der installeres om vinteren ved Frederiksberg Runddel.

Andre spisesteder, der nævnes i de gamle afsnit, er Hotel Josty, hvor Frank vil holde sin 40 års fødselsdag og Formel B på Vesterbrogade, hvor Casper møder sin bror.